AMEDDIG A LÁBAM BÍRJA

A valós eseményeken alapuló könyv filmvászonra vitt eposza egy német katona, Clemens Forell történetét meséli el, aki a II. világháború után szökik meg egy szibériai munkatáborból. A tél csontig hatoló hidegében, át a sivár orosz vidékeken, életveszélyes találkozásokból menekülve, Forell elszántan tart hazafelé, a családjához. Lépésről lépésre, nap, nap után Perzsia - és az oly rég vágyott szabadság - felé igyekezve 14 ezer kilométer és három, teljes bizonytalanságban eltöltött év után célja már csak egy karnyújtásnyira van.Josef Martin Bauer 1955-ben megjelent könyve Cornelius Rost valódi történetén alapszik, aki a "Clemens Forell" álnevet használta, hogy elkerülje a KGB megtorlását.

Végül is három szálra bontható a történet, egy fő, és két mellékszállal. A fő szál Clemens Forell szála, utazása a szibériai hómezőkön keresztül Irán felé. A két mellékszál: a táborparancsnok elftárs "hajsza"-szála, és otthon az anya-gyermek reménykedése. A legizgalmasabb Forellé, a legmegindítóbb az anyuka-gyermek párosé.

A sztori egyébként érdekes. Vadászok, csukcsok, zsidó-lengyel, irániak, és sokan mások. Habár nem a táj szépségére kéne ügyelni, vannak szép képsorok is.


Az ajánlók filmjeinek a teljes, online linkjei: http://bit.ly/2lauS1Z
A külső linkek tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

ATTILA
Ötletgazda

Ezeket láttad már?

INSTANT CSALÁD

SOHA NEM KÉSŐ

SULLY - CSODA A HUDSON FOLYÓN