Utoljára módosítva: 2018. 04. 11.

Legyél te is VIP tag. | Élvezd az előnyöket!

BONHOEFFER, ISTEN SZOLGÁJA
(BONHOEFFER: AGENT OF GRACE) .

1943-44-ben a berlini katonai börtön 92-es cellájának lakója nem egy hétköznapi fegyenc volt. A 37 éves teológus, egyetemi tanár, pap, Dietrich Bonhoeffer (Ulrich Tukur) különleges szerepe a következőkben rejlett: megengedték, hogy tanítson, prédikáljon, és írásait közölték a náci Németország sajtójában.

 A "Führer" elleni összeesküvés gyanújával tartóztatták le. Miután több koncentrációs tábort is túlélt, 1945. április 9-én hajnalban kivégezték, egy hónappal a németek kapitulációja előtt.

A film egy igaz történetet dolgoz fel: Dietrich Bonhoeffer életének utolsó hat évébe nyújt betekintést: az elit réteghez tartozása, és előkelő akadémiai karrierje miatt vált gyanússá a hatóságok számára. Miután visszatért az USA-ból, mint a Hitler elleni titkos ellenállási csoport előfutárát, árulással vádolták meg. Éppen ekkor találkozott élete nagy szerelmével, Maria Von Wedemeyer-rel (Johanna Klante). Hamar egymásba szerettek, sűrűn leveleztek, mígnem Bonhoeffert letartóztatták. Hiába kereste Maria a férfit, soha többé nem látta viszont.

Dietrich Bonhoeffer a polgári ellenállás ás a legyőzhetetlen hit megszemélyesítőjévé vált az utókor számára.


Bonhoeffer, Isten szolgája nicelife részlet

Értékelés: 7.8/10 (4 szavazat alapján)

Szeretném támogatni a nicelife küldetését!

Ezeket láttad már?

A LEGYŐZHETETLEN

A MEGBOCSÁTÁS ÚTJA

A MÉLYSÉG KALANDORA


HIRDETÉS HELYE:

Ne maradj le semmiről! Kedveld facebook oldalunkat: