Utoljára módosítva: 2017. 12. 14.

Ajándék film || Felhívás, március

CSOKOLÁDÉ
.(CHOCOLAT) .

Váratlan esemény kavarja fel egy burgundiai kisváros zárt és eseménytelen világát: csinos fiatalasszony (Juliette Binoche) érkezik kislányával a városkába, üzlethelységet bérel, és csokoládékülönlegességekkel próbálja megédesíteni a helybeliek zordon és sivár életét.

 Idilli francia városka, valamikor a múlt század közepe táján. Ódon házak, bujkáló utcácskák, kanyargó folyócska. Minden régi. Még a polgármester is gróf, a "régi rend" képviselője, elfojtásos bigott erkölcscsősz, akinek mindenkin rajta a szeme. Ide érkezik lányával, és nyit édességboltot az indián felmenőkkel bíró Vianne Rocher, aki a csokoládé minden titkának ismerője.

Az édességbolt a középponttá válik, mindenki betér ide, elmegy előtte, s bepillant. Szép lassan megismerjük az embereket, feltárulnak a jellemek és kapcsolatok. A megalázott asszonyban megnyitja a szépséget és akaratot, a vagány és cukorbeteg nagymamában az eltiltott unokájával való egymásra találást, az évtizedek óta szerelmes öregúrban az udvarlás első gesztus.


Csokoládé nicelife részlet

Értékelés: 6.8/10 (9 szavazat alapján)

Szeretném támogatni a nicelife küldetését!

Ezeket láttad már?

HALLGASS A SZÍVEDRE

A LEGSZEBB AJÁNDÉK

MINDENKI MEGVAN


HIRDETÉS HELYE:

Ne maradj le semmiről! Kedveld facebook oldalunkat: