HADAK ÚTJÁN

A Hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl - így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az első világháborúval.A temérdek akadály ellenére Joey mindig bátran szembenéz a veszéllyel, megérinti az embereket, és megváltoztatja mindenkinek az életét, akivel útközben találkozik. Albert azonban képtelen elfelejteni hű hátasát és egyben legjobb barátját, így hátrahagyva otthonát, a francia harcmezőket veszi célba, hogy megtalálja, és hazavigye az ő csatalovát.

A Hadak útján egy lóról szól, egy különleges lóról, amelyik az első világháború előtt születik az angliai Devonban, végigjárja az európai hadszínteret. A történet persze igazából nem elsősorban a lóról szól, hanem a ló gazdái kapcsán (akik közt akad angol, német, francia tiszt, közkatona és civil is) magáról a háborúról. Meg arról, hogy mi a bátorság.

A ló első tulajdonosának anyja szerint például ahhoz kell igazán bátorság, hogy ne legyünk büszkék a vérontásban szerzett dicsőségre. Egy francia bácsi pedig, aki egyedül nevelgeti kisunokáját, aki mellesleg bár halálos beteg, láthatólag majd kicsattan az egészségtől, arról mesél a lánynak, hogy becsülje a postagalambok bátorságát, mert nekik az egyetlen céljuk, miközben átrepülnek lángokban álló egész földrészeket, hogy hazajussanak.


Az ajánlók filmjeinek a teljes, online linkjei: http://bit.ly/2lauS1Z
A külső linkek tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

ATTILA
Ötletgazda

Ezeket láttad már?

CSOKOLÁDÉ

NEVEM: SAM

CSILLAGAINKBAN A HIBA