A KISMADÁR

Helen Keller (Hallie Kate Eisenberg) halmozottan sérült lány, akit kezelhetetlen állapota miatt szülei teljesen elzárnak a külvilágtól. Helen csupán dührohamaival képes kommunikálni és ezért szülei már az intézeti elhelyezésén gondolkoznak. Ekkor lép be az életükbe Anne Sullivan (Alison Elliott), a gyengén látó tanárnő, akiben megvan a beleérző képesség és a türelem kellő elegye, hogy Helent visszahozza ebbe a világba.A szülők eleinte ellenzik a tanárnő módszereit, ám hamarosan meglepve tapasztalják a bámulatos eredményt.

Helen Keller se nem lát, se nem hall, se nem beszél, csupán dührohamaival képes kommunikálni a világgal. Nem lehet cukorkákkal lenyugtatni, a szülők intézetbe adnák szerintük kezelhetetlen lányukat. A gyengén látó tanárnőben megvan a beleérző képesség és a türelem kellő elegye, hogy Helent egy kicsit visszahozza a világba.

Helen szülei sokat veszekednek a tanárnővel, nem értenek egyet módszereivel. Igazából már régen lemondtak lányukról. Meglepetéssel vegyes szégyenérzettel veszik észre, hogy lányuk mennyire emberi és tanulékony.

Igaz történet alapján készült a film!


Az ajánlók filmjeinek a teljes, online linkjei: http://bit.ly/2lauS1Z
A külső linkek tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

ATTILA
Ötletgazda

Ezeket láttad már?

RACE - A LEGENDÁK IDEJE

ALBERT SCHWEITZER - EGY ÉLET AFRIKÁÉRT

SULLY - CSODA A HUDSON FOLYÓN