Utoljára módosítva: 2017. 12. 13.

Legyél te is VIP tag. | Élvezd az előnyöket!

A LEHETETLEN
.
(THE IMPOSSIBLE) .

Maria, Henry és három fiuk a téli szünetet idejére érkeznek Thaiföldre, hogy néhány napot a trópusi paradicsomban töltsenek. December 26-a reggelén, amikor a család épp a medence körül pihen az előző esti karácsonyi ünneplés után, rémisztő dübörgés szakad fel a föld belsejéből. Maria megdermed a félelemtől, és kis idő múlva hatalmas fekete vízfal hömpölyög felé.

 A lehetetlen valós eseményeken alapul: egy háromgyermekes család sorsát követi attól a pillanattól, hogy a szökőár elragadta őket egymástól egészen addig, amíg mindannyian biztonságba nem kerülnek.

A filmről tudható, hogy egy spanyol család visszaemlékezésein alapszik, akik mind túlélték az elképzelhetetlent. A lehetetlent – ahogy a cím is sugallja. Ebben a filmben az élet írja a forgatókönyvet: az amerikainak átírt családon kívül minden tükrözi a valóságot. Így aztán a néző képes egy áldozat szemével figyelni az eseményeket attól a pillanattól kezdve, hogy jött a fekete víz, a fulladás-közeli hangokon és a testbe csapódó vasdarabok fájdalmán át az utolsónak hitt lélegzetvételig.

A film egészen részletesen rajzolja meg, hogy mi történt az után. A letarolt épületeket és növényeket látjuk, és nagyjából azt is, hogy a thaiföldi kórházakban milyen viszonyok uralkodtak a katasztrófa idején – és uralkodnak nagyjából most is.


A lehetetlen nicelife részlet

Értékelés: 7.0/10 (70 szavazat alapján)

Szeretném támogatni a nicelife küldetését!

Ezeket láttad már?

ALBERT SCHWEITZER - EGY ÉLET AFRIKÁÉRT

MANDELA - HOSSZÚ ÚT A SZABADSÁGIG

BÜSZKESÉG


HIRDETÉS HELYE:

Ne maradj le semmiről! Kedveld facebook oldalunkat: