|

Utoljára módosítva: 2017. 12. 13.
MANDELA: HOSSZÚ ÚT A SZABADSÁGIG .

A film Mandela életét követi nyomon gyermekkorától, bemutatja az apartheid elleni harcát, azt a 27 évet, amelyet börtönben töltött, majd feleleveníti, hogyan választották meg 1994-ben az ország első fekete bőrű elnökévé.

 

Nelson Mandela dél-afrikai ügyvéd, aki a '40-es években csatlakozik az Afrikai Nemzeti Kongresszushoz, amikor elege lesz az Apartheid-rendszer brutális zsarnokságából. A Sharpville-i mészárlás után betelik a pohár, úgy érzi, a békés tüntetések helyett eljött az ideje a fegyveres ellenállásnak.

Hamarosan Mandelát és társait életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik hazaárulásért, és feleségét, Winnie-t is meghurcolják. Mandela évtizedeket tölt bebörtönözve, de közben szellemisége töretlenül szárnyal, s utat talál a rácsokon belül és kívül is, sőt, az országhatárok sem állhatják útját, s idővel nemzetközi üggyé lészen.

Azonban, amíg Winnie eltökéltsége az évek során erőszakos kegyetlenséggé kristályosodik, addig Mandela felülemelkedve a kicsinyes érzelmeken mozgalma híres vezérévé válik. Kiszabadulása után nem sokkal Mandela lesz Dél-Afrika első színes bőrű elnöke.

A Nobel-békedíjas Nelson Mandela egész életében a demokráciáért és az egyenlőségért harcolt apartheid ellenes aktivistaként. Életének 95 évéből 27-et töltött börtönben, majd szabadulása után hazája, Dél-Afrika első színes bőrű elnöke lett. A XX. század egyik legnagyobb alakja, aki milliók életére volt hatással, nemzetközi szinten is sokat téve a rasszizmus visszaszorításáért.

Korábbi film ajánló, mely kapcsolódik: A legyőzhetetlen


Mandela: Hosszú út a szabadságig
nicelife részlet

Értékelés: 5.9/10 (44 szavazat alapján)

Szeretném támogatni a nicelife küldetését!

Ezeket láttad már?

SULLY - CSODA A HUDSON FOLYÓN

HOTEL RUANDA

BÜSZKESÉG


HIRDETÉS HELYE:

Ne maradj le semmiről! Kedveld facebook oldalunkat: