MENTS MEG, URAM!

A louisianai apáca, Helen Prejean levelet kap egy halálra ítélt bűnözőtől. Matthew Poncelet hat esztendeje ül a siralomházban, két tinédzser megerőszakolása és meggyilkolása miatt szabták ki a legszigorúbb ítéletet. A fiatalember arra kéri, hogy legyen a lelki tanácsadója. A nővér elhatározza, hogy segít a magát ártatlannak valló férfinak.Mindent elkövet, hogy megmentse a kárhozatra ítélt lelkét, és kieszközölje számára a kegyelmet. Az idő azonban vészesen fogy, közeledik a kivégzés napja. A film Helen Prejean igaz történetén alapul.

Egy elítélt gyilkos mondja ki a halála előtti percekben: "Embert ölni bűn!" A bűn és bűnhődés, vétek és megbocsátás, gyűlölet és igazságszolgáltatás nagy kérdéseit feszegeti ez a megrázó és felkavaró film.

Azt is felveti, hogy a bűnbánat nem mindig mentesít bűneink földi következményei alól, de akinél Jézus Krisztusba vetett őszinte hittel párosul, annál az örök élet elnyerése lehet a következménye. Mert Jézus "a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg." (Ézsaiás 53,5)


Az ajánlók filmjeinek a teljes, online linkjei: http://bit.ly/2lauS1Z
A külső linkek tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

ATTILA
Ötletgazda

Ezeket láttad már?

A DIADAL

EGY EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

KISFIAM