Amikor Chris engedetlen az apjának, komoly zűrzavart okoz a laboratóriumban. Ekkor megjelenik Superbook és elviszi három hősünket a kezdetekhez, hogy tanúi legyenek Lucifer bukásának és az ember engedetlenségének az Édenkertben.

Chris és Joy épp lógnak a suliból, amikor Superbook megmutatja nekik, hogy hova vezet a törvénytelenség és az engedetlenség. Noé korában az egész Földet özönvíz..

Chris még sosem volt ilyen izgatott, mint most, hogy megkapta a legújabb Holo-9 videojátékot. De van egy beteg kisfiú a kórházban, akinek nem jutott belőle..

Egy heves vízicsatában Joy véletlenül elrontja Gizmót, emiatt Chris nagyon dühös lesz. Superbook visszaviszi őket az időben egy testvérpárhoz, Jákobhoz és Ézsauhoz..

Chris kidolgozza a leghatékonyabb tervet, hogy időben odaérjenek a focimeccsre. Amikor váratlan akadály jön közbe, Superbook megmutatja a gyerekeknek..

A gyerekek épp azon gondolkodnak, melyik volt a legjobb Superbook kalandjuk, amikor a Könyvek könyve megmutatja nekik minden idők legizgalmasabb eseményét..

Chris nem tartja be a túrázás alapszabályait, ezért a gyerekek bajba kerülnek. Superbook elviszi őket a Sínai pusztába, hogy megtanulják, mire jók a szabályok.

Joy nem érti, miért olyan ellenséges vele Becky. Superbook visszaviszi a gyerekeket az időben, és megmutatja nekik, hogy nem mindenki ellenség, aki elsőre annak..

Superbook visszaviszi a gyerekeket az időben, és bemutatja nekik az istenfélő Jóbot, akinek elképesztő csapásokat kellett kiállnia.

Superbook visszaviszi a gyerekeket az időben egy olyan férfihoz, aki nagyon megijedt a felelősségtől. Azután rájött, hogy Istennel minden lehetséges.

Chris megijed a zenekari meghallgatáson és inkább hazamegy. Superbook megmutat neki egy olyan bibliai hőst, aki kiállt még egy óriással szemben is.