1839 KATONA MEGTÉRÉSE

Az amerikai hadsereg lelkésze arról számolt be, hogy Missouriban, a Leonard Wood katonai kiképzőközpontban óriási hitbeli ébredések történtek. Március óta közel 2000 katona tért meg az Úrhoz.



Jose Rondon lelkész minden héten beszámol a katonai kiképzőbázison történtekről, és a Facebook oldalán közzé is teszi az újonnan megtértek bizonyságait és megkeresztelkedésüket.

"Ma 380 katona fogadta el az örök üdvösséget Krisztusban." - mondja Rondon egy posztjában. "Köszönjük Tony Cech lelkésznek a 3 szolgálata során átadott kiváló, világos és erőteljes üzeneteket, melynek hatására 2018. március 11-én 1839 katona választotta Krisztust. Hihetetlen munkát végzett a katonák körében itt, a Leonard Wood központban. Isten csodálatos odaadással és szeretettel bocsátja meg bűneinket és soha el nem múló szeretettel szeret bennünket, melyet nem csak itt tapasztalhatunk meg a katonaságban, hanem nemzet- és világszerte."

Rondon szerint az evangélium hirdetése mindig és mindenkor, minden fórumon kulcsfontosságú szerepet játszik a megtérésekben. "Krisztus hűséges szolgálásához és a Neki való engedelmességhez hozzátartozik az Ő nagyságának hirdetése." - mondta Rondon. "De nem tudjuk mindezt sikerrel megcselekedni, amíg az elveszettek nem nyitják meg a szívüket arra, hogy szabaddá legyenek és Krisztust ismerjék el a Megváltójuknak. Az Úr dicsőségének hirdetése nemcsak azt jelenti, hogy Krisztus szavát hirdetjük a gyülekezeti alkalmakon, hanem hogy a mindennapokban is érzékeljük a Szentlélek mozdulását, a békességet és a bölcsességet, hogy mikor van itt az alkalmas idő szólni és mikor kell hallgatni."

Missouriban, a Leonard Wood katonai kiképzőközpontban óriási hitbeli ébredések történtek


Rondon közzétett egy videót, amelyben több száz katona énekli együtt az "Amazing Grace"-t. A videó kapcsán megjegyezte: "Nagyon izgatott vagyok a katonaság és a katonák jövőjéért. Azoknak a bátor harcosoknak a millióiért, akik Isten csodálatos kegyelméről énekelnek most és a jövőben, hirdetve Krisztus dicsőségét, az egy örök és igaz Isten nagyságát, dicsérve Megváltónkat és Urunkat ebben az életben és az eljövendő örökkévalóságban."

Private Havens, az egyik hivatásos katona megosztotta vallomását a megbocsátás hatalmáról az egyik posztjában.

"Rengeteg düh és harag volt bennem." - mondta. "Haragudtam az emberekre, azokra főleg, akik engem bántottak, és ide menekültem. Itt pedig rájöttem, hogy az Úr megbocsátotta minden bűnömet, és rájöttem, hogy ugyanezt kell tennem másokkal nekem is. Legalább 500 kilóval könnyebbnek érzem most magam, így hogy le tudtam tenni a terheket, amiket cipeltem és nem a gyűlölet vezet többé, hanem meg tudtam bocsátani azoknak, akik bántottak."

Rondon azt mondta, hogy folyamatosan nő azoknak a katonáknak a száma, akik Krisztussal járnak.

"Private Havens csak egy az 1000-ből. Március 11. után is legalább újabb 2000 katonát fogunk üdvösségre vezetni és meg fogjuk erősíteni a hitüket Krisztus Jézusban, ahogy történt ez Private Havens esetében is."

Doug Carver nyugalmazott tábornok, lelkész elmondta, hogy a fegyveres szolgálatot ellátó férfiak és nők éheznek Isten igazságára. "A mi csapataink, akik egyre inkább nyitottak az igazságra, olyan hitre térnek, amelynek köszönhetően személyes kapcsolatot alakítanak ki az Úr Jézus Krisztussal." - mondta Carver. "A jelenlegi lelki ébredés a Leonard Wood kiképzőközpontban arra utal, hogy Isten nagy dolgokat fog cselekedni a fegyveres szolgálatokon belül."

Közben Rondon tovább hordozza imáiban az újjászületett keresztény katonákat, további üdvözülendő lelkekért imádkozik, és arra buzdít minden keresztényt, hogy ne álljanak meg, szüntelenül imádkozzanak.

"Azt akarom, hogy mindenki tudja meg: Isten nagy dolgokat tesz!" - mondta. Kérek minden keresztény testvért, hogy imádkozzon és segítsen nekünk, hogy ne csak ma láthassuk, hogy csaknem 2000 ember számára eljön a megváltás Krisztus Jézusban, hanem nap, mint nap! Az Úr jó és az egész világon, az országunkban, az Egyesült Államokban és mindenhol azt akarja tudatni velünk, hogy nagy dolgokat cselekszik, és meglátjuk dicsőségét a Krisztus Jézus által."