NOÉ BÁRKÁJÁNAK A REPLIKÁJA

A Világ nyolcadik csodája. Sokan jellemzik így az Egyesült Államokban 100 millió dollárból megépített; Cincinatti és Lexington között, félúton elhelyezkedő életnagyságú bárkát.



A méretei megegyeznek tehát azzal, amit Isten közölt Noéval, vagyis 300 könyök (úgynevezett "régi könyök", mely 0,525 m) hosszú, 50 könyök széles és 30 könyök magas. Angolszász mértékegységekkel szólva 510 láb hosszú, 85 láb széles, és 51 láb magas. Számunkra ismertebb mértékegységekkel közel 158 méter hosszú, 27 méter széles, és 18 méter magas.

"Csinálj magadnak bárkát góferfából, készíts rekeszeket a bárkában, és vond be kívül-belül szurokkal! Így készítsd el: a bárka hossza háromszáz könyök legyen, szélessége ötven könyök, magassága pedig harminc könyök!" (Mózes 6:14-15)

Gyönyörű mestermunka látszik az elkészült építményen, melynek a célja az, hogy másképp gondoljunk erre az isteni mentőcsónakra, mint talán eddig. Cél természetesen az is, hogy a teremtéselméletet, tehát a kreacionizmus tanítását népszerűsítse ez az élethű más.

A Világ nyolcadik csodája. Sokan jellemzik így az életnagyságú bárkát


Az átlagos látogatók száma naponta körülbelül 8000 főre tehető. A bárka egy szórakoztató park közepén helyezkedik el, télen fűtött, nyáron pedig klímával hűtött. Három szintes, mindegyik szinten kijelzők adnak különböző információt Noéval, és az árvízzel kapcsolatban. A gyerekek számára biztosított interaktív komponensek gyönyörűen lettek megtervezve, így segítenek megragadni a bárka valódi jelentőségét.

Sokan csak az életnagyságú bárka láttán tudják elképzelni azt, hogy Noé valóban képes volt az állatokkal együtt, megfelelő mennyiségű élelemmel túlélni az Özönvízet. Az Egyesült Államokban máris a négy legnépszerűbb keresztény látnivalók közé sorolják az élethű bárkát.