HELYREÁLLÍTOTT TÍZPARANCSOLAT EMLÉKMŰ

Az "Isten nem halott" című film producerének, Troy Duhonnak kijelentést tett az Úr arról, hogy építse újjá az Arkansasban található Tízparancsolat emlékművet.



Az arkansasi Tízparancsolat emlékmű közterületen helyezkedett el, de magánadományokból építették, azonban csupán egy nappal felavatását követően teljesen tönkretették. Az elkövető Michael Tate Reed volt, aki a keresztényeknek akart üzenni tettével. A vandál cselekedet vezető hír lett a sajtóban, sok hívőt feldühített és ez alól Duhon sem volt kivétel.

"Az első nap, amikor felavatják az emlékművet, jön valaki, aki úgy dönt, hogy tönkreteszi! Elkeserítő!"- mondta Duhon. "A buszon ültem, épp egy keresztény zenei fesztiválra tartottam, amikor éreztem, hogy az Úr megkérdezi tőlem: "Segítesz nekem?"

Duhon és producer társa felhívták az önkormányzati irodát és felajánlottak 25 ezer dollárt az emlékmű helyrehozatalára. Egy héttel később Duhon és Katz Arkansas fővárosába, Little Rockba repültek a felajánlás hivatalos részének intézése miatt. Michael Berry, önkormányzati tanácsadó és rutinos vallásszabadság-védő szintén jelen volt az ügyintézésnél és felajánlotta segítségét.

Duhon elmondta, hogy a harc ezzel még nem ért véget. A Vallásszabadságért Egyesület segítségével az ügy bíróság elé kerül.

A helyreállított emlékmű


"Magánemberként és keresztényként számomra példaértékű volt, hogy Arkansas megépítette ezt az emlékművet. Ahelyett hogy lemondunk a jogainkról és némán tűrjük a megaláztatásokat a hitünk miatt, inkább fogjunk össze és hallassuk a hangunkat. Az Úr nevétől és Igéjétől kell újra hangosak legyenek a közösségek, az iskolák, az utcák és a terek.

"Isten valami különleges munkát végez Arkansasban. Azt hiszem a világ többi részén is nyitott szemmel kell járnunk, mert hiszem, hogy az Úr mindenhol megmutatja az Ő dicsőségét, de ahol nyitottabb az emberek szíve és lelke, ott ez jobban érzékelhető."- mondta Duhon. Duhon hisz abban, hogy az arkansasi emlékmű szimbóluma lehet egy világméretű összefogásnak a keresztények részéről.

"A legidősebb fiam azt kérdezte tőlem: "Miért olyan fontos ez?" Azt válaszoltam neki: Fiam, mondd el nekem, hogy milyen hely lenne Amerika és milyen hely lenne a világ, ha a Tízparancsolatban foglaltakat megpróbálnák megtartani? Ha megnézed a bűnözési statisztikát, a válások számát, a bebörtönzések gyakoriságát és a gyilkosságok sokaságát….mennyivel jobb hely lenne a világ, ha megpróbálnák a Tízparancsolatnak megfelelően élni és cselekedni."- nyilatkozta Duhon.

"Azt hiszem ez az, amiért nekünk keresztényeknek össze kell fognunk. Harcolnunk kell a jogainkért. Nekünk, mint hatalmas közösségnek támogatnunk kell egymást és hirdetnünk kell a szeretetet, az Urat és az Ő nagyságát!"