Utoljára módosítva: 2018. 05. 24.

Legyél te is VIP tag, és élvezd az előnyöket!

ERDOGAN ÉS A KERESZTÉNYSÉG.

50 gyülekezet irányítását vonta magához Recep Tayyip Erdogan, török elnök.
Törökország elnöke és kormánya továbbra is mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a kereszténység terjedését az országban. Recep Tayyip Erdogan török elnök egy nemrégiben hozott döntését követően 50 gyülekezet veszítette el önállóságát és függetlenségét, a jövőben a török elnök irányítása alá tartoznak.

Erdogannak és kormányának elsődleges célja, hogy a keresztény hit helyett a Sharia törvényben, vagyis az

iszlám törvényben foglaltak terjedjenek a lakosság körében.

A kormány által lekorlátozott gyülekezetek között van az az 1600 éves Mor Gabriel kolostor is, amely a világ egyik legrégebbi istentiszteleti helye.

A török kormány célja, hogy a keresztény hit helyett az iszlám terjedjen

Nem ez az első alkalom, amikor Erdogan irányítása alá vont gyülekezeteket Törökországban, 2016-ban is volt már erre példa.

"A kormány nem azért vonja hatalma alá ezeket a gyülekezeteket, hogy biztosítsa azok működését és támogasson minket." - mondta Ahmet Guvener pásztor.

"Teljesen el akarja lehetetleníteni a jövőjüket. Törökország a történelme során számtalanszor harcolt a kereszténység ellen annak ellenére, hogy a kereszténység gyökerei már a kezdetektől jelen vannak az országban."- mondta a protestáns lelkész.

Egy amerikai pásztort, Andrew Brunsont a nyár folyamán letartóztattak azzal a váddal, hogy puccskísérletre uszította a lakosságot missziós tevékenységével és a keresztény igeversek hirdetésével. Kiszabadításában Trump elnök is közreműködött. Brunson mindenkit arra kért, hogy imádkozzon Törökországért és az ott élő keresztényekért.

Szeretném támogatni a nicelife küldetését!
Fordította: N.I. | Forrás: christianheadlines.com

Ezeket olvastad már?

AZ EGYIPTOMI KERESZTÉNYEK HELYZETE

KERESZTÉNYKÉNT INDONÉZIÁBAN

AZ IRÁNI KERESZTÉNY FIATALOK SZÁMA EGYRE NŐHIRDETÉS HELYE:Ne maradj le semmiről! Kedveld facebook oldalunkat: