ERDOGAN ÉS A KERESZTÉNYSÉG

50 gyülekezet irányítását vonta magához Recep Tayyip Erdogan, török elnök.Törökország elnöke és kormánya továbbra is mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a kereszténység terjedését az országban. Recep Tayyip Erdogan török elnök egy nemrégiben hozott döntését követően 50 gyülekezet veszítette el önállóságát és függetlenségét, a jövőben a török elnök irányítása alá tartoznak.

Erdogannak és kormányának elsődleges célja, hogy a keresztény hit helyett a Sharia törvényben, vagyis az

iszlám törvényben foglaltak terjedjenek a lakosság körében.

A kormány által lekorlátozott gyülekezetek között van az az 1600 éves Mor Gabriel kolostor is, amely a világ egyik legrégebbi istentiszteleti helye.

A török kormány célja, hogy a keresztény hit helyett az iszlám terjedjen.

Nem ez az első alkalom, amikor Erdogan irányítása alá vont gyülekezeteket Törökországban, 2016-ban is volt már erre példa.

"A kormány nem azért vonja hatalma alá ezeket a gyülekezeteket, hogy biztosítsa azok működését és támogasson minket." - mondta Ahmet Guvener pásztor.

"Teljesen el akarja lehetetleníteni a jövőjüket. Törökország a történelme során számtalanszor harcolt a kereszténység ellen annak ellenére, hogy a kereszténység gyökerei már a kezdetektől jelen vannak az országban."- mondta a protestáns lelkész.

Egy amerikai pásztort, Andrew Brunsont a nyár folyamán letartóztattak azzal a váddal, hogy puccskísérletre uszította a lakosságot missziós tevékenységével és a keresztény igeversek hirdetésével. Kiszabadításában Trump elnök is közreműködött. Brunson mindenkit arra kért, hogy imádkozzon Törökországért és az ott élő keresztényekért.

N. I.
Fordító

Ezeket olvastad már?

AZ ISIS TÁMADÁSBÓL MEGMENEKÜLT KISLÁNY

A NIGÉRIAI DIÁKLÁNY, LEAH SHARIBU

ASIA BIBI ELENGEDÉSE