AZ ÉSZAK-KOREAI KERESZTÉNYEK VÁGYA

Az észak-koreai keresztények annyira vágynak a Bibliára, hogy készek kockáztatni a 15 éves munkatábort vagy akár a halált is, hogy megszerezzenek egy példányt Isten Igéjéből.



Ez állítja Rachel Godwin, a World Help keresztény humanitárius szervezet munkatársa, akik azon dolgoznak, hogy 100.000 Bibliát csempésszenek az országba. "Még mindig számtalan hívő él szerte ebben az elszigetelt országban, akik vágynak a Bibliára", írta Godwin a FoxNews hasábjain. "Néhányan még soha nem látták életükben a Szentírás egy példányát; de tudják, hogy bármit megtennének azért, hogy egyet a kezükben tarthassanak."

Godwin elmesélt egy igaz történetet az észak-koreai keresztények egyik kis csoportjáról, akik kora reggel beszállnak egy halászhajóba és egy folyó közepéig mennek, hogy együtt olvashassák Isten Igéjét - távol a kormány "látóterétől". A halászfelszerelésük alá rejtették el Bibliájukat. "Ez az egyetlen hely, ahol eléggé biztonságban érzik magukat azért, hogy együtt dicsőítsék az Urat és tanulmányozzák Igéjét", írta Godwin.

"És mindezek mellett, folyamatosan készenlétben vannak. Ha rajtakapják őket bibliaolvasás közben, azonnal 15 év munkatáborra ítélik őket - vagy még rosszabbra. Ők is hallották azokat a történteket, amik azokról szólnak, akik hallottak Jézus nevét hirdetni. Godwin hozzátette:

"Közülük sokak családtagjai és barátai most is a táborban élnek,
vagy ott temették el őket."

Az észak-koreai keresztények annyira vágynak a Bibliára, hogy készek kockáztatni a 15 éves munkatábort


De nincs minden kereszténynek elegendő Biblia, írta Godwin. Még a halászhajón lévők között is minden példány gyakorlatilag lapjaira szétesett. "A gondos tanulmányozások és a folyamatos rejtegetések hosszú évei után a kötések meglazulnak és a lapok elkezdenek kipotyogni", - írta Godwin. "Sok Biblia megsérül a víz miatt a hajón tartott kora reggeli összejövetelek során. De még mindig a keresztények megbecsült vagyontárgyai, még az életüket is kockáztatnák ezekért."

Godwin elmesélte, hogyan adott a keresztényeknek új Bibliákat a World Help képviselője, aki visszavitte a hotelbe a rongyos Bibliákat és elrejtette. Nemsokára azonban eltűntek, jóllehet akkor, amikor egy portás megtalálta azokat. "Kiderült, hogy ő maga is keresztény, és kis templomában négy ember is Bibliáért imádkozik", írta Godwin. Az észak-koreai keresztények számára egy új Biblia "a legnagyobb ajándék, amit valaha kaphatnak", írta Godwin.