TÖMEGEK TÉRNEK MEG A KÖZEL-KELETEN

Több ezer muszlim tért át a keresztény hitre a Közel-Keleten a sok üldözés és erőszak közepette, számolt be egy a térségben szolgálatot teljesítő önkéntes.



Egy, a Közel-Keleten rádióállomást is üzemeltető és az ott lévő keresztényeket támogató egyesület osztotta meg a hírt, hogy óriási mértékben növekszik azon muszlimok száma, aki áttérnek a keresztény vallásra.

"Ezrek és ezrek térnek Krisztushoz"- mondta az egyesület képviselője.

"Folyamatosan igyekszünk építeni a kapcsolatainkat az iraki lakossággal és egyre több Közel-Keleten élő családhoz jutunk el. A rádióban dolgozók számos bizonyságot osztanak meg nap, mint nap olyan rádióhallgatókról, akik Krisztushoz tértek és erről maguk is örömmel számolnak be. Isten jó és hűséges!" - mondta az egyesület képviselője. Az iraki és szíriai templomokban egyre több az új hívő keresztény.

Eddie Lyle, az angliai és írországi Nyitott ajtók egyesület elnöke elmesélt egy történetet egy pásztorról, akik a Közel-Keleten teljesít szolgálatot. A pásztor egy alkalommal kénytelen volt a régebb óta a gyülekezethez tartozó testvéreket megkérni, hogy ne vegyenek részt az egyik gyülekezeti alkalmon, mivel annyi muszlim akart ott lenni az istentiszteleten, hogy egyáltalán nem maradt már hely a templomban.

Sami Dagher tiszteletes, aki több mint harminc templom működéséért felelős a Közel-Keleten, úgy nyilatkozott, hogy "a bagdadi egyházközség 80%-a elmenekült Irakból, de ennek ellenére újra tele vannak a templomok és folyamatosan érkeznek az új hívők."

Dagher szerint az "újjászületés" szó erős kifejezésnek tűnt elsőre az embereknek, de rengeteg muszlim csalódott a korábbi vallásában, és a bennük felmerült kérdésekre végül

a keresztény hitben találták meg a választ.

"Látták maguk körül azokat az embereket, akik bombákat robbantanak mindenfelé, megölik magukat és másokat, miközben azt kiabálják, hogy "Allahu Akbar". Láttak másokat, akik lefejeztek embereket, mondván, hogy Istenért teszik, és kiabálták: "Allahu Akbar'. Nem értették, hogy hogy tehetnek ilyen szörnyűségeket az Isten nevében? Mindezek miatt döntöttek úgy, hogy meg akarják találni az igazságot."