A KERESZTÉNY GEOLÓGUS MEGNYERT CSATÁJA

A National Park Service végül beleegyezett abba, miszerint megengedje egy keresztény geológusnak, hogy kutatás céljából sziklamintát gyűjtsön a Grand Canyonból.



Andrew Snelling, aki Ph. D. a geológia területén a Sydney-i Egyetemen, négy évig próbálkozott, hogy engedélyt kapjon az anyagminta gyűjtésére. A Park Service csak azután egyezett bele, miután az Alliance Defending Freedom ügyvédei szövetségi pert indítottak.

"Amikor egy kormány megtagadja az engedélyezést, hogy egy keresztény geológus egyszerűen információt gyűjtsön, mert a nézete eltér, az aláássa a tudományt, és sérti a törvényt"
– mondta Gary McCaleb, Snelling egyik ügyvédje.

A Park Service tisztviselői kezdetben megtagadták Snelling kérését, miután több más kutatóra kérte a javaslatát. Leszólták a fiatal Föld teremtéséről alkotott véleményét és hitét, és azt mondták, hogy hiányzott a megfelelő tudományos igazolványa is. Snelling a Creation Science Foundation geológiai szóvivőjeként és a Answers Research Journal főszerkesztőjeként szolgált. Mindkét szervezet kapcsolatban áll a Válasz a Genezisben szervezettel, amely egy keresztény apologetikai szervezet, amely támogatja a teremtés fiatal földi nézetét.

A vezetők nem engedélyezték Snelling kutatását, mert nem rendelkezett "hiteles tudományos eredménnyel". De Snelling és a jogi csapata fenntartotta a tagadást, és a késedelem vallási megkülönböztetést jelentett.

Keresztény geológusként nehéz csatát kellett megvívnia


Az ADF hivatalos panaszára adott válaszában a Park Service elismerte, hogy Snelling javaslata "jól megállapított a módszerrel, amely hasonló vagy azonos a szabályos tudományos gyakorlattal". Michael Kitchen, az ADF szövetséges ügyvédje megjegyzést tett a kormánynak, hogy olyan megoldást találjon, amely mindenki számára előnyös.

"A tudósoknak lehetővé kell tenni, hogy kutatást folytassanak, elméletet állítsanak fel, és független következtetést vonhassanak le, anélkül, hogy a kormány meggátolná az adatokhoz való hozzáférést a kutatók vallási hite miatt."

Snellingnek augusztus 6-án engedélyezték, hogy köveket gyűjtsön egy folyami kirándulás alkalmával. A négyéves várakozás ellenére, a Park Service képviselői megtagadták a jogsértést, miszerint ők nem követtek el semmilyen hibát.

"Az adminisztratív engedély kiadása nem jelenti azt, hogy az NPS elfogadta a hibát, és nem jelent precedenst az adminisztratív engedély jövőbeli kiadására" – mondta egy szóvivő a The Atlantic-nek.

Bár Snelling legfrissebb kutatási kérelme nagy figyelmet keltett, ez nem az első alkalom, hogy anyagmintát gyűjt a Grand Canyonból. Snelling 1992 óta több mint 30 folyami kirándulást szervezett geológiai tolmácsként a Grand Canyonon.