AZ UTCÁN IMÁDKOZOTT A RENDŐRNŐÉRT A KISFIÚ

Egy fiúról készült fotó kering az interneten, amint egy rendőrnővel imádkozik a buszmegállóban. Hogy miért imádkozott ez a kisfiú a rendőrnővel? Az oka valószínű meg fog lepni.




Jan Dykes, a Luisville Metro rendőrállomás munkatársa, épp egy átlagos napon járőrözött, amikor elment az egyik buszmegálló előtt. Észrevette amint egy fiatal fiú leinti, bár ez nem éppen megszokott egy alsós diáktól, azt gondolta hogy segítségre van szüksége. Azonban arról volt szó, hogy a fiú akart segítséget és batoritást nyújtani a rendőrnőnek. Jan megállt és kiszállt az autóbol, a fiú pedig a következőt kérdezte tőle:

"mielőtt tovább mennél, nem bánnád ha imádkoznék most veled
az előtted álló napért és az enyémért az iskolában?"

A rendőrnőt nagyon megérintette, örömmel egyezett bele és térdelt le az utcán. Nem éppen erre számított egy buszmegállóban álló fiútól és valójában a fiú nem csak együtt imádkozott vele, hanem érte imádkozott. "Felemelő volt! A fiú azt mondta 'az itt álló rendőrnőnek a biztonságáért akarok imádkozni,' " - emlékezett vissza Jan. "A fiú így folytatta az imát: 'egy új barátot szereztem'. Tényleg szeretném ha jól telne a napja és remélem, hogy nagyon sok ember életét teszi jobbá, hogy elmegy az iskolába és sok új emberrel találkozik."

"Nagyon boldoggá tett, hogy láthattam egy ilyen fiatalt, aki nagyon pozitív volt és ragyogni akart"


Most lehet arra gondolsz, biztos ismerik egymást. De nem, azon a reggelen találkoztak először és miután Jen visszament aznap délután a buszmegállóhoz, hogy elmondja milyen sokat jelentett neki az ima, már nem tudott vele találkozni. "Nagyon sok örömet okozott hogy ő ezt akarta tenni értem. Nagyon jó volt arra gondolni, hogy milyen buzgó ez a gyermek," mondta Jen.

Az, hogy egy kisfiú kész volt imádkozni egy rendőrrel, bemutatja az embereknek hogy milyen a gyermeki hit. "Nagyon boldoggá tett, hogy láthattam egy ilyen fiatalt, aki nagyon pozitív volt és ragyogni akart," nyilatkozta Jen Dykes. Milyen jó, hogy a rendőrnő nyitott volt arra, hogy imádkozzon a fiúval. Ahogy Jézus mondta a Máté 18:2-3ban: "Ő odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és azt mondta: Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába." Később Jézus újra beszél erről a Máté 19:14-ben: "engedjétek e kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, hogy hozzám jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa."

Sokak szívében megmarad ez a szép látvány, amint egy fiú imádkozik a rendőrért. Több ezer ember reagált a bejegyzésre. "Isten áldja a kisgyermekeket, köszönöm Uram az ő szeretetét," írta Debbie Mitchell Harmon. "Egy nagyon bátor fiatalember, aki engedelmeskedett Istennek és nyíltan imádkozott. Milyen áldás látni azokat a fiatalokat, akik nem félnek imádkozni. Isten áldja mindkettőjüket," írta Chris Smith. Robbie Moss a következőt osztotta meg: "annyira melengeti a szívemet. Isten áldjon meg fiatalember." Paul Barnette kommentelte: "Ilyen kellene legyen az országunk. Tegyünk meg mindent azért, hogy ilyen jóságosak legyünk mint ez a kisfiú."

A Példabeszédek 17:6ban azt olvassuk, hogy "az öregek koronája: az unokák, és a fiak ékessége: az atyák." Mindenképp jó emlékezni arra, hogy ha már nem is vagyunk kisgyermekek, ha hiszünk Jézusban, akkor Isten gyermekei vagyunk. Követhetjük a példát amit látunk ezen a képen: egy fiú imádkozik egy rendőrért. Ahogy a 3 János 1:4ben olvassuk "nincs nagyobb örömöm annál, mint amikor hallom, hogy az én gyermekeim az igazságban járnak."