BÖRTÖN JÁRT HITE MEGOSZTÁSÁÉRT

Az indonéz bíróság négy év börtönre ítélte Abraham Ben Moses pásztort vallási jogok megsértése miatt. A lelkész letartóztatása egy "vírusként" terjedő videó miatt történt, amelyben keresztény hitéről tesz bizonyságot egy taxisofőrnek.



Moses pásztor muzulmán vallású volt, aki összehasonlító valláskutatási tanulmányokat végzett, és megkezdte a keresztény hit tanulmányozását. Fáradhatatlan keresésének eredményeként megismerte a hit erejét és valódiságát, majd 2006-ban Krisztushoz fordult.

A szóban forgó videóban Moses a taxisnak felvetette a házasság egy Korán szerinti kérdését. Idézett egy verset, és elmondta a vezetőnek, hogy Mohammed ellentmondott magának a kérdéses részben. Aztán megosztotta az evangéliumot a sofőrrel, és arra kérte, hogy szánja oda az életét Jézusnak. Ezt követően feltöltötte az erről készült videót a Facebook oldalára.

Indonézia legnagyobb iszlám szervezete, a Muhammadiyah hadjáratot indított Abraham Ben Moses ellen. A rendőrség még 2017. december 5-én letartóztatta, és bizonyítékként elkobozta a mobilját.

Az indonéz bíróság négy év börtönre ítélte Abraham Ben Moses pásztort


A Tangerangi Kerületi Bíróság négy év börtönbüntetésre ítélte, és 50 millió rúpia (kb. 3500 dollárnak megfelelő összeg) megfizetésére kötelezte Mosest. A bíró az ügyben döntését a következőkkel indokolta:

"Abraham a 11/2008. számú jogszabály alapján bűnösnek találtatik, mivel szándékosan terjesztett gyűlöletkeltő nézeteket és a videó közzétételével ellenséges indulatokat keltett bizonyos vallások kapcsán, mellyel egyéni, csoportos és társadalomi rétegeket befolyásolt."

Moses pásztor ügyvédje azt tervezi, hogy fellebbezést nyújt be az ügyben, mondván, hogy ez az indokolás "túl súlyos, túlzó" vádakat tartalmaz. A tárgyalás során Mózes azt mondta a bíróságnak:

"Felolvasom Jézus Krisztus szavát, hogy mindenki hallja és legyen lehetősége és alkalma befogadni a Megváltót. Ezt a szolgáltot kaptam az Úrtól és ehhez kaptam erőt Jézustól, a legjobb baráttól."