AZ IRÁNI KERESZTÉNY FIATALOK SZÁMA EGYRE NŐ

Az iráni kormány minden erőfeszítése ellenére a kereszténység egyre jobban terjed az országban, különösen a fiatalok körében. A vezetők mindent megtesznek, hogy elnyomják a keresztény hitet, de minden igyekezetük ellenére belátták, hogy egyre többen akarják Jézus Krisztust követni.



Iránban a kereszténység az üldözések számával exponenciálisan nőtt az elmúlt néhány évtizedben.

"Be kell ismernünk, hogy egyre több fiatal választja a keresztény hitet. Például a Qomban élő keresztények házaikban adnak lehetőséget gyülekezeti alkalmak megtartására."- nyilatkozta Ayatollah Alavi Boroujerdi, iszlám vezető.

Ayatollah Makarem Shirazi szintén aggodalmát fejezte ki az iráni fiatalok megtérésével kapcsolatban és külföldi befolyást feltételez a folyamat mögött. Más vezetők, mint például Wahid Khorasani, azzal vádolják a kormány tagjait, hogy hanyagságuk miatt terjed a kereszténység és sokkal hatékonyabb stratégiát kellene kidolgozni a Jézust követők ellen.

Mohabat News rámutatott azonban arra a megdöbbentő tényre, hogy az iráni ifjúság körében a kereszténység annak ellenére tud ilyen intenzíven terjedni, hogy a családjaik és az oktatási rendszer is

szigorúan az iszlám vallást képviselik és azt erőltetik.

Az iráni kormány hatalmas összegekkel támogatja azon szervezeteket, amelyek célja az iszlám népszerűsítése az ifjúság körében. A kezdetektől muszlim városokban, mint például Mashhad és Qom, sokkal erőteljesebben kell a jövőben népszerűsíteni az iszlám vallást.

A kereszténység -noha erősen fékezni próbálják- erőteljesen terjed az országban


"Minden igyekezetünk ellenére az iráni fiatalok egyre távolodnak az iszlámtól, ami nagy aggodalomra ad okot az iráni kormány számára."- nyilatkozta az egyik politikus.

A New-Yorkban található Emberi Jogokat Az Irániaknak Központ egy júliusi jelentésében közzétette, hogy az iráni hatóságok egyre drasztikusabban lépnek fel a keresztényekkel szemben, letartóztatják és elzárják azon hívőket, akik hirdetik az Igét.

"A keresztényeket hivatalosan is vallási kisebbségként ismeri el az iráni alkotmány, de mindezek ellenére az állam továbbra is üldözi a hívőket."- mondta a Központ vezetője, Hadi Ghaemi.

"Az államnak tiszteletben kell tartania saját törvényeit és eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek, biztosítani szükséges a keresztények és az összes vallási kisebbség számára a szabad vallásgyakorlást."

Az iráni kormány több millió dollárt költött az iszlám propagandára az ország egész területén. Céljuk az, hogy megállítsák a kereszténység további terjedését, és felszámolják a már működő gyülekezeteket Teheránban és más városokban egyaránt.

Az eddigi törekvések azonban hatástalanok voltak, mára több mint 360 000 hívőt tartanak számon, miközben 1979-ben mindössze 500 keresztény élt Iránban.

"Az egyházi vezetők úgy vélik, hogy az elkövetkezendő években több millió fővel fog nőni a Krisztust követők száma, mivel lelkileg ki vannak éhezve az emberek az Úr szeretetére és teljesen kiábrándultak az iszlám vallásból" - mondta az egyik misszióvezető.

"Ha továbbra is hűségesek vagyunk az elhívásunkhoz, meggyőződésünk, hogy a nemzet még a mi életünk során megváltozhat. Irán nagy jelentőséggel bíró nemzet, ahol a növekvő számú keresztény gyülekezetek komoly hatással vannak és lesznek a világ bármely pontján élő muszlimokra."