ISTENI CSODA, HOGY A FIAM TÚLÉLTE

A november végén lezuhant, futballcsapatot is szállító repülőgép egyik túlélőjének édesapja Istennek köszöni, hogy a fia túlélte a tragédiát.



Az egyik túlélőnek, a cserekapus Jackson Follman hívő édesapja, Paulo hitetlenkedve fogadta a baleset hírét, és az alábbit nyilatkozta, miután értesült arról, hogy a fia is a túlélők között van:

"A túlélés esélye egy repülőgép lezuhanása esetén szinte a nullával egyenlő. Az egyik túlélő viszont pont az én fiam, melyet isteni csodaként élek meg."

Világszerte fejezték ki együttérzésüket, szolidaritásukat a csapat felé, és imádkoztak a családtagokért, életben maradt játékosokért. Az alábbi képen a csapat városában gyűltek össze a gyászolók.

Jackson-nak drasztikus beavatkozáson kellett keresztülmennie, mert amputálták az egyik lábát, de már lábadozik a kórházban. Másik két csapattársának is -akik túlélték- komoly műtéteken kellett átesniük. A tragédia pontos oka nem egyértelmű, és tart a vizsgálat; az előzetes adatok alapján műszaki hiba és emberi mulasztás is közrejátszhatott.