KERESZTÉNY DIÁKOKAT KÉSELTEK MEG

Muzulmán középiskolai diákok Nairobiban megverték és leszúrták azokat a keresztények diáktársaikat, akik megtagadták az iszlámra való áttérést.



A feszültség hetek óta nőtt a nairobi középiskolában, ahol elsősorban szomáliai és boran oromoi muzulmán diákok tanulnak, akik folyamatos diszkriminációra panaszkodtak. Az egyre növekvő ellenségeskedések miatt a bentlakó keresztények és muzulmánok számára az iskola külön fürdőszobákat és elszeparált részeket jelölt ki a könyvtárában.

A konfliktus során a muzulmán diákok emelt hangnemben kezdtek beszélni, és megpróbálták arra kényszeríteni a keresztény diákokat, hogy térjenek át az iszlám vallásra,

vegyenek részt a muszlim tisztító rituálékban.

Egyértelműen vallási oka van a kenyai iskolai támadásnak


"Egyes muzulmán diákok erőszakosan igyekeztek keresztény diákokat áttéríteni az iszlám hitre, és azokat, akik elutasították, megkéselték, míg másokat megvertek." - mondta egy szemtanú. "A használt késeket az iskolán kívül szerezték a diákok."

Az iskola 1500 diákjából legalább 35 hallgató sérült meg, köztük néhány muzulmán, amikor a keresztény diákok megpróbálták megvédeni magukat. Néhány keresztény diák kórházi kezelést kapott a szúrt sebek, kéztörés és ízületi sérülések miatt." mondta az iskola egyik alkalmazottja.

A rendőrség vizsgálja a támadás körülményeit. Az iskola határozatlan időre bezárt. Állítólag Fred Awuor iskolavezető is megsérült a támadásban és kórházi kezelésben részesült.