KERESZTÉNYKÉNT INDONÉZIÁBAN

A Fülöp-szigeteken alkotmány védi a vallásszabadságot, de ez sajnos nem akadályozza meg azt, hogy a környező szigeteken a keresztény hívőket ne támadják.



Az egyik helyi közösség éppen Yudianto pásztor tanítását hallgatta, amikor muszlim radikálisok jelentek meg, és világosan közölték: ha még egyszer találkoznak, az életükkel fizetnek. Miután a radikális csoport elment, Yudianto pásztor hangot adott aggodalmának, de a közösség tagjai továbbra is maradni akartak, hogy tanítsa őket. A pásztor tehát maradt annak a családnak a házánál, akik biztosították a helyszínt az alkalmokhoz; számolt be errő Bruce Allen, az Elfelejtett Misszionáriusok Szövetségének (FMI) szóvivője.

Őszintén beszéltek arról, hogy mit gondolnak. "Hogyan tovább?" - kérdezték többen. "Félünk, mi lehet a következő ami történhet velünk.

De ennek ellenére szeretnénk keresztény tanítást hallgatni."

A pásztor elhatározta, hogy a fenyegetés ellenére újra találkozni fognak, az alábbit mondta: "Újra szeretnék találkozni ezekkel a családokkal, és bátorítani fogom őket, hogy merjenek kereszténynek lenni a világ egyik leginkább muszlim-domináns országában." Az FMI szintén támogatja Yudianto pásztort, hogy folytatni kell ott is a missziót, ahol a keresztényekkel ellenségesen viselkednek. Ez csupán egy olyan történet a sok közül, ahol keresztényeket bántalmaznak hitükért.