KÍNA. SZÁZEZER MEGTÉRŐ ÉVENTE

A fokozott üldözés ellenére Kínában a kereszténység növekedik, és közel 100 000 új hivő adja át Krisztusnak az életét minden évben.



Rev. Erik Bruklin együtt dolgozik egy olyan kínai partnerrel, ahol kínai keresztény vezetőket képeznek. Őt bátorítja az, ahogy látja, miképpen munkálkodik Isten a kínai gyülekezetépítésben, a kereszténység elnyomása ellenére is, ami az államigazgatástól ered.

"Ahogyan Jézus mondta Péternek, 'Erre a sziklára építem az egyházamat.' Amikor ezt mondta, 'Fel fogom építeni az egyházamat', nem úgy értette, hogy 'Majd ti, keresztények felépítitek az egyházamat', hanem 'Én fogom felépíteni' " – mondta Bruklin a Mission Network Newsnak.

Bruklin továbbá megosztotta azt is, miszerint úgy döntött a közigazgatás, hogy közel 7,3 millió dollár értékű eszközt adományoz a "Union Theological Seminary"-nak Nanjingban.

Kínában a kommunizmus ellenére a kereszténység növekedik


"Én csak vakartam a fejemet, azt gondolva, hogyan lehetséges az, hogy Kínában, ahol az országot még mindig a kommunizmus irányítja, egy személy a kormányból adományt ajánl fel, így egy helyi iskola, ez esetben a nemzeti szeminárium Kínában, be tudja fejezni a kápolnájuk építését... Ez hihetetlen!"

Bruklin megosztott még további jó hírt is. "Egy közös vacsora alkalmával találkoztunk a vezetőkkel az egyik este, és arról kérdeztük a lelkészeket, hogy hányan keresztelkedtek meg az elmúlt évben. Mennyien tértek meg a városban és a környéken? Az egyikük adott egy összefoglalást arról, hogy miként munkálkodik Isten azon az egész területen, ahol élnek. Elmondta, hogy közel 100 ezren térnek meg átlagosan évente."

Imádkozzunk tovább a kínai hívő testvéreinkért!