A NIGÉRIAI DIÁKLÁNY, LEAH SHARIBU

Ahogy közeledik a Boko Haram által elrabolt utolsó diáklány szabadon bocsátásának határideje, a nigériai keresztények folyamatosan imádkoznak azért, hogy épségben kiszabaduljon.



A 15 éves Leah Sharibut több mint 100 diáktársával együtt februárban rabolták el. Sharibu kivételével minden diákot elengedtek. Szeptemberben a Boko Haram terrorista csoport a lány meggyilkolásával fenyegetőzött. A Boko Haram 112 lányt rabolt el Dapchi-ból, az Állami Természettudományi és Műszaki leánygimnáziumból. A 112 diáklányból 6 meghalt a fogságban, egy lány megszökött, 104-et pedig, a nigériai kormánnyal folytatott tárgyalásokat követően márciusban elengedtek.

Sharibu elutasította, hogy megtagadja hitét.

"Kérem a kormány és a jóakaratú emberek közbenjárását, hogy mentsenek ki a jelenlegi helyzetemből," - mondta Sharibu egy videóüzenetben. "Kérlek benneteket legyetek hozzám könyörületesek. Kérem a kormányt, különösen a miniszterelnököt, könyörüljenek rajtam és szabadítsanak ki ebből a szörnyű helyzetből. Köszönöm."

Október első felében a Nigériai Keresztyén Szövetség elnöke, Yakubu Pam tiszteletes és az Apo Kormányzó Negyed vezető imámja, Sheikh Mohmamed Khalid sajtótájékoztatót tartott, és arra kérték a Boko Haram-ot, hogy Isten nevében engedjék el a tinédzsert.

Közeledik a Boko Haram által elrabolt utolsó diáklány szabadon bocsátásának határideje


"Hallottuk, hogy a jövő hétig adtak határidőt, ezért is éreztük fontosnak, hogy amikor az ország békéjéről tárgyaltunk, beszéljünk erről a nagyon fontos ügyről is," mondta Pam. Az édesanya és az egész család is gyötrődik, és mi szeretnénk megszólítani a lelkiismeretüket. Bárhogyan is, de legyenek irgalmasak, és engedjék, hogy az ÚR szóljon a szívükhöz.

Néhány kimenekített diáklány elmesélte, hogy Sharibu folyamatosan csak azt mondta a terroristáknak, "Keresztény vagyok", amikor azt parancsolták neki, hogy tagadja meg hitét és elengedik. "Leah hitvallása lelkesítő és ösztönző" mondta Gideon Para-Mallam, az Evangéliumi Diákok Nemzetközi Közösségének vezetője. "Meghatározó példája annak, amin a keresztényeknek át kell menniük Nigériában."