KERESZTÉNY DAL AZ AMERICAN IDOL-BAN, MCKENNA BREINHOLT TÖRTÉNETE

A huszonöt éves McKenna Breinholt, az arizónai Gilbertből, megragadta a nézők szívét az American Idol-ban történő előadásával, amikor Zach Williams és Dolly Parton 'There was Jesus' dalát énekelte el.




"Végre elhatároztam, hogy benevezek a következő American Idol-ba. Ez egy nagyon régi álmom és örülök, hogy eljuthattam idáig. Nagyon hálás vagyok a lehetőségért és azért, hogy részt vehettem a meghallgatáson," írta Breinholt az instagram oldalán. "Még pontosan egy hónap van hátra, hogy megjelenjen a premier és jól teszitek ha követitek, hogy lássátok megkapom e a három igent," írta korábban.

Breinholt elmondta a zsűrinek, hogy őt örökbe fogadták, de megtudta, hogy ki a vérszerinti anyja, Amy Ross Lopez énekesnő. Amikor huszonegy éves lett, elkezdte keresni a vérszerinti anyukáját, de megtudta, hogy Lopez 2013 októberében meghalt lupus miatt.

"Elég korán megtudtam, hogy engem örökbe fogadtak. Az anyukám több éven keresztül próbálkozott teherbe esni, de végül az örökbefogadás mellett döntöttek. Nekem van a legjobb családom a világon. Mindig támogatnak." Miután megtudta, hogy a vérszerinti anyukája az arizónai Bisbee-ben lépett fel, ami csupán pár órányira van Gilbert-től, azonnal tudta, hogy tőle örökölte az énekhangját. Breinholt 2023 nyarán lépett kapcsolatba az egész vérszerinti családjával, és megtudta, hogy mindenki énekel. "A vérszerinti családom is keresett engem, az elmúlt nyolc évben. Csodálatos dolog tudni azt, hogy van egy másik család, aki várja, hogy megismerjen és szeressen," mondta Breinholt.

A huszonöt éves McKenna Breinholt, az arizónai Gilbertből, megragadta a nézők szívét az American Idol-ban történő előadásával


Elmondta a zsűrinek, hogy még csak kamerán keresztül beszélt a vérszerinti családjával, de tervbe van, hogy találkozzanak élőben is a következő hetekben. A meghallgatás után, a zsűri megdicsérte Breinholt önkontrollját, ahogy énekelt és zongorázott. Katy Perry 'gyönyörű'-nek nevezte az előadást, miközben Lionel Richie azt mondta, hogy "elképesztő…elmesélő, rekedtes hang, és tetszik az a kis hajlítás a hangodban, ami pont jókor érkezik meg." Perry megkérdezte Breinholtot be akarja e hívni a családját, hogy együtt hallgassák meg a zsűri döntését. Azt válaszolt, hogy igen, persze. Amikor kinyitotta az ajtót, hogy behívja a családját, megpillantotta a vérszerinti családját is, ahogy ott álltak. Breinholt érzelmek között mondta el a zsűrinek mi történt éppen. Perry megkérdezte, hogy ismeri e a vérszerinti anyja valamelyik éneket, amit el tudna játszani.

Breinholt ezután leült a zongorához, körbe véve mindkét családdal és elénekelt egy dalt. A vérszerinti nagymamája könnyek között csatlakozott az énekléshez. Később elmondta, hogy olyan volt, mintha a lányát látta volna.

"A zene kapcsolódás. A zene érzelem. A zene a szív. Nem te vagy egyedül, aki keresi a vérszerinti családját. Sokan elmondhatják a nézők közül, hogy ők is. Csodálatos látni titeket együtt, és azt, hogy apukád és anyukád annyira nyitottak és támogatóak. Úgy gondolom, hogy nagy veszteség érte a vérszerinti családod, és az hogy így énekelsz, gyógyít," mondta Perry. Valaki így válaszolt a családból, hogy "el sem tudod képzelni mennyire."

Mind három zsűri tag igent mondott és elmondták neki, hogy Hollywoodba fog menni. Zach Williams a következőt nyilatkozta Breinholt előadásáról "bámulatos, ahogy Isten továbbra is használja ezt az éneket. Imádkozom McKennáért és a családjáért ebben az időszakban." Breinholt a következőt osztotta meg az elmúlt decemberben "az elmúlt időszak sokkal közelebb vitt Krisztushoz. Azért imádkozom, hogy mindenki tapasztalja meg a békét az ünnepek alatt. Különösképpen azok a családok a szülőfalumból, akik sok gyötrelmes napot éltek meg. Fáj a szívem azokért, akiknek hiányoznak a szeretteik."

"Felettébb hálás vagy a Jézus Krisztusban vetett hitért. Meg vagyok győződve arról, hogy a családok örökké tartanak, és fogjuk még látni egymást. Ha Hozzá folyamodunk, Ő vezetni fog."