MENEKÜLTEK SZÁZAI TÉRTEK MEG FINNORSZÁGBAN

Több száz Finnországban élő muszlim menekült adta át életét Krisztusnak. Egy finn evangélikus gyülekezet missziójának köszönhetően iráni, iraki, afganisztáni és más közel-keleti országok muszlim menedékkérői válaszoltak Krisztus hívására.



Jelenleg olyan nagy számban látogatják a gyülekezeti alkalmakat, hogy a finn gyülekezet külön összejöveteleket is tart, ahol az Urat dicsőítik, válaszolnak a felmerült kérdésekre és segítenek minél többet megtudni a keresztény hitről.

Johannes 32 évesen tért meg. "Az iszlám vallás múltja teljesen különbözik attól, amit az iskolában tanítottak nekünk. Ez a vallás valójában erőszakkal kezdődött. Az a vallás, ami erőszakkal kezdődik, nem vezetheti az embereket a szabadulásra, nem tudja megtanítani az igaz szeretetet. Jézus Krisztus azt mondta a Máté 26:52-ben, hogy akik kardot fognak, kard által vesznek el. Ez volt az, ami megragadott és elgondolkodtatott. De most megtapasztalhatom az elfogadást, amelyre mindig is vágytam, az őszinte, feltétel nélküli szeretetet, ahogy az Atya szeret bennünket."- mondta Johannes.

A menekültek közt számottevően vannak, akik nyitottak az evangéliumra, és újrakezdenék életüket


A megtért menekültek végre békére leltek, hiszen tudják, hogy az Úr gondot visel rájuk. Átadták félelmeiket az Úrnak, amelyek leginkább azzal voltak kapcsolatosak, hogy visszaküldik őket hazájukba. Mára azonban biztosak abban, hogy Krisztussal kiteljesedett az életük, bárhol is éljék azt.