AZ OREGONI HAJLÉKTALANOK MEGSEGÍTÉSE

Az Oregon állambeli Portland városában egy helyi keresztény közösség 15 házat épített a gyülekezet templomával szomszédos 11 hektáros területen hajléktalanok számára. A Názáreti Központi Gyülekezet felismerte, hogy mekkora szükség van a rászorulók megsegítésére és úgy döntött, támogatást nyújt nekik.



"A gyülekezetnek Portland városban van a temploma, melynek szomszédságában van egy kis földterület, ahol rendszeresen sátrakat állítottunk különböző eseményekre vagy a rászorulóknak!"- mondta Matt Huff, az egyház vezető lelkipásztora. "Együtt is szoktunk kempingezni ezen a területen. A földterület tulajdonosát megkérdeztük, hogy igénybe vehetjük-e a földjét és hogy segítene-e nekünk ezzel a területtel, mivel úgysem használja. A tulaj szívesen csatlakozott a segítő kezdeményezésünkhöz." Huff a környékbeli keresztény gyülekezetekhez is elment és arra buzdította őket, hogy jöjjenek,

látogassák meg a gyülekezetét, barátkozzanak velük.

A megépített házakat Agape Falunak nevezte el a közösség, amely átmeneti lakhatást biztosít a hajléktalanoknak, amíg saját lábukra nem állnak. "A gyülekezet szeretni fogja őket, és zoknit ad nekik, ha zoknira van szükségük, vagy csak boldog születésnapot kívánunk az ünneplőknek!" – mondta Huff.

A kis házakat önkéntesek építették hétvégente, saját költségükön, felszerelve azokat konyhával, fürdőszobával és zuhanyzóval. A villany, víz és fűtés nem biztosított folyamatosan.

A Názáreti Központi Gyülekezet felismerte, hogy mekkora szükség van a rászorulók megsegítésére.


Az Agape Falu megépítése adományokból és különböző szervezetek támogatásaiból épülhetett meg. A házakat igénybe vevő hajléktalanok pedig szociális munkát kell végezzenek a lakhatásért cserébe. "Azt nem akartuk, hogy idejönnek a rászorulók és ugyanolyan kilátástalanul teljenek a mindennapjaik. Értelmet akartunk adni az életüknek, ezért munkát, illetve feladatokat adunk nekik. Az nem működik, hogy idejönnek és nem csinálnak semmit. Ez egy átmeneti lakás, amíg kicsit megerősödnek, lélekben, mentálisan és fizikailag. Egy hely, ahol biztonságot és stabilitást találnak, hogy tovább léphessenek oda, ahova Isten helyezni akarja őket az életben."

A lakosoknak öt szabályt kell betartaniuk: nincs erőszak, nincs lopás, nincs alkohol vagy kábítószer, nincs zavargás, és mindenkinek dolgoznia kell azon, hogy az Agape Falut jobbá tegye.

"A végső cél az, hogy létrejöjjön egy olyan közösség, amely segítséget nyújt, támogat és megmutatja milyen féltő és gondoskodó Isten szeretete. Azt akarjuk, hogy ez a falu mindenki számára egy lehetőség és biztonságos, stabil hely legyen. Bátorítunk mindenkit, hogy merjen segíteni és támogatni másokat!"