A SVÉD MINISZTERELNÖK BÍRÁLATA.

A svéd miniszterelnök szerint azok a lelkészek és papok, akik nem hajlandóak összeadni azonos nemű párokat, 'valami mással' kellene foglalkozniuk.
A svédországi egyházakban szolgáló papoknak végre kellene hajtaniuk azonos nemű párok összeadását is, vagy keresniük kellene egy másik munkát, jelentette ki a svéd miniszterelnök Stefan Löfven.

Összehasonlította azokat a papokat, akik nem hajlandóak ugyanazon nemű "esküvőket" végrehajtani olyan szülésznőkkel, akik nem hajlandóak abortuszban részt venni. Ugyanis a svéd felsőbíróság nemrégiben döntött egy olyan szülésznő ügyében, aki évek óta küzdött azért, hogy ne kényszerüljön az abortuszok támogatására. A szülésznő, Ellinor Grimmark, az ügyet az Emberi Jogok Európai Bíróságához vitte.

A szociáldemokrata vezető azt mondta, hogy a pártja arra törekszik, hogy minden svéd egyházi szolgálatban lévő lelkész összeadjon azonos nemű párokat is.

"Látom a hasonlóságot a szülésznőn, aki megtagadja az abortuszokat" - mondta Löfven. "Ha szülésznőként dolgozol, akkor képesnek kell lenned abortuszok elvégzésére, különben munkát kellene váltanod. Ugyanez vonatkozik a lelkészekre is, akik nem hajlandóak részt venni azonos nemű házasságkötéseken."

A svéd miniszterelnök álláspontjával sok lelkész és pap nem tud azonosulni.

"Az egyház mint nyitott demokratikus egyház olyan szervezet, amely az emberi egyenlőséget képviseli "- mondta.

A svéd egyház lehetővé teszi a női papságot is. A stockholmi leszbikus püspököt, aki egy másik női paphoz ment hozzá, kritizálták, hogy az egyház kereszteit muszlim szimbólumokkal helyettesítette.

Az azonos nemű 'házasságot' 2009-ben legalizálták Svédországban, ugyan abban az időben, mikor a svéd egyház is engedélyezte. A Svéd Egyház püspökeinek mintegy fele levelet írt alá, amelyben

elítélte az egynemű "házasság" bevezetését a gyülekezetbe.

Svédország úgy mutatja be magát, mint 'az egyik leginkább meleg-barát ország a világon.' A CBN és az SVT.se arról számolt be, hogy Löfven úgy gondolja, hogy részt venni az azonos nemű "esküvőkön" a pappá szentelés egyik követelményének kellene lennie.

Támogatom a nicelife küldetését, hogy fennmaradjon!
Fügeczki Réka
Fordító

Ezeket olvastad már?

JÉZUS, MINT LENGYEL KIRÁLY?

A VILÁGREKORDER BIBLIAI JEL

AZ ÉLET, AZ ANTI-KERESZTÉNY FILM