TILOS A KERESZTÉNY HIT A KÍNAI KOMMUNISTA PÁRTBAN

Hivatalosan is tilossá vált a keresztény hit gyakorlása a kínai kommunista párt tagjai számára, melyet a vallási ügyekért felelős vezetők rögzítettek a párt szabályzatában.



"A párt tagjai nem rendelkezhetnek vallási meggyőződéssel, tiltott terület minden tag számára."- mondta Wang Zuoan, a Vallási Ügyek Igazgatóságának elnöke.

"A marxizmus és a pártpolitika tanait kövesse minden párttag, ez kell legyen az ő meggyőződésük, ez az amit hirdetni szükséges. A párt tagjai legyenek szilárdan marxisták és ateisták, tartsák be a párt szabályait, és a pártban higgyenek; nem kereshetnek más értékeket és meggyőződést egyéb vallásban."- mondta Zuoan.

A kommunista vezetők úgy tartják, hogy a pártnak mindent el kell követnie, hogy lerombolja a keresztény hit gyakorlását, mivel meglátásuk szerint a vallás veszélyes a kommunista párt egységére.

"Azok, akik a keresztény vallást követik, támogatják és aláássák a párt által képviselt értékeket, melyek a dialektikus materializmuson alapulnak."- mondta Zhu Weiqun, a Kínai Népi Politikai Konzultációs Konferencia etnikai és vallási bizottságának elnöke. A pártvezetők szerint a kereszténység nem csak a pártra jelent veszélyt, hanem egyenesen nemzetbiztonsági kockázatot is jelent.

A kereszténységet Kínában állami szinten próbálják visszaszorítani


"Külföldi erők megpróbálják beszivárogtatni a vallást Kínába, szélsőséges és illegális vallási tevékenységeket végeznek, ami veszélyezteti a nemzetbiztonságot és a társadalmi stabilitást."- mondta Wang.

Brent Fulton, a Kínai Keresztények Egyesületének elnöke szerint a keresztények kitiltásának egyenes következménye, hogy jónéhány tag kényszerül majd kilépni a pártból a hite miatt.

"Nagy valószínűséggel elindult egy folyamat, melynek célja a hívők nyilvános kirekesztése és eltávolítása a politikai életből, a döntéshozó szektorból."- mondta Fulton.

Arra is figyelmeztet, hogy lassan más, magasabb pozícióban lévő keresztények is elbocsátásra kerülnek. "Imádkoznunk kell, hogy az Úr vezesse a kínai vezetők szívét és ismerjék fel, hogy a közöttük élő keresztények nem fenyegetést jelentenek az országnak, hanem valójában ők azok, akik áldást jelentenek, rajtuk keresztül az Úr segíteni tudja a nemzet jövőjét." mondta Fulton.

Fulton arra is kéri a hívőket, hogy imádkozzanak a kínai keresztényekért, hogy megfelelően reagáljanak a kormány fenyegetéseire és az Úr vezesse a szívüket.