BUDDHÁT VISSZAUTASÍTÓ KERESZTÉNYEK

33 vietnami keresztényt kormányzati tisztviselők fenyegettek meg, miután megtagadták Buddha imádását.



A Nemzetközi Keresztény Szövetség tájékoztatása szerint a vietnámi Hmong tartomány, Phá Lóm falujában élő keresztények ultimátumot kaptak a helyi kormányzati tisztviselőktől, miszerint vagy megtagadják Jézust,

vagy súlyos következményektől kell tartsanak.

Hoang Van Pa lelkipásztor elmondta a Szövetségnek, hogy négy keresztényt közülük súlyosan megvertek és letartóztattak. A falut ezidáig háromszor - novemberben két alkalommal, majd december elején újból - kifosztották, az ott élőket kirabolták.

 

A vietnami Hmong tartomány egymillió lakosából körülbelül 300 ezer keresztény


A támadások után a Szövetség arról számolt be, hogy a helyi hatóságok 33 keresztényt kényszerítettek arra, hogy "hagyják el a vallásukat és imádják Buddhát."

A tavalyi év elején a vietnami kormány olyan jogszabályt fogadott el, amely a kommunista kormánynak nagyobb beleszólást engedélyez a vallásgyakorlásba az országban.

A vietnami Hmong tartomány egymillió lakosából körülbelül 300 ezer keresztény, akik közül sokan az üldöztetés különböző formáit kell elszenvedjék, úgy mint a "kirekesztést, zaklatást, diszkriminációt, rablást és erőszakos támadásokat". Imádkozzunk értük!