"TALÁLKOZZUNK A ZÁSZLÓRÚDNÁL" MOZGALOM

Minden év szeptember 27. napján, a világ különböző részein, több millió diák gyűlik össze az iskolaudvarukon található zászlórúdnál imádkozni. Imádkoznak az iskoláikért, barátaikért, családjaikért, gyülekezeteikért, közösségeikért és nemzetükért.



Az esemény neve See You at the Pole (SYATP, magyarul: Találkozzunk a zászlórúdnál). A SYATP alkalmon résztvevő diákok elkötelezettek abban, hogy Krisztusban egy közösség vagyunk, mely közösséget imáikkal támogatják. Az esemény idei témája a Zsidókhoz írt levél 12:2 verse volt:

"Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére.."

Az SYATP több mint 25 éve az imádságról szól. Tizenévesek kis csoportja indította útjára a kezdeményezést, mely rövid idő elteltével nemzetközi ima mozgalommá nőtte ki magát. Mostanra évente több mint három millió diák vesz részt, közel 20 országban.

Több millió diák imádkozik az iskolaudvaron, szeptember 27-én


A mozgalomhoz kapcsolódó Diákok Imádságának Hete minden év utolsó szeptemberi vasárnapján kezdődik és az azt követő szombatig tart. Ezt a hetet a tanulók az imádságaiknak szentelik, melynek keretében arra ösztönzik őket, hogy a megszokottól eltérő, új és egyedi módon, helyeken és időpontokban imádkozzanak. Függetlenül attól, hogy állami, egyházi vagy magániskolában tanulnak, rengeteg diák vesz részt a mozgalomban és látogat el az esemény keretében megrendezésre kerülő Biblia klubba, ima stratégiáit kidolgozó alkalmakra és szolgálatokra.

Az amerikai Alkotmány biztosítja a diákok számára a jogot,

hogy egyénileg vagy csoportokban imádkozhassanak tanítási időn kívül, külön foglalkozás keretében. Valamennyi diák – akár szóban vagy írásban – elmondhatja véleményét, bizonyságot tehet hitéről tanítási időn kívül vagy az óraközi szünetek ideje alatt, illetve ebédidőben vagy a játszótéren, szem előtt tartva az iskolák erre vonatkozó előírásait.

"A Szabadságjogokért Felelős Tanács támogat minden olyan diákot, aki alkotmányos joga alapján részt akar venni és imádkozni szeretne a SYATP eseményen, a Diákok Imádságának Hetén vagy akár az egész tanév ideje alatt." - mondta Mat Staver, a Szabadságjogokért Felelős Tanács alapítója és elnöke.

"Ezek a keresztény fiatalok jó úton járnak és kiváló példát mutatnak mindnyájuknak, amit minden embernek követnie kell!" - mondta Staver.