ZÁRD BE ELMÉDET A KONFORMIZMUS ELŐTT!


Amikor eljön az idő, hogy Isten szavával alkudozz, ne legyen nyitott az elméd! Konzervatív, szélsőséges irányzatú embernek tartanak amiatt, hogy nem fogadod el a világ szabályait. De ne félj, amiért "konzervatív" szemléleted miatt vádolnak. Jó dolog "konzervatívnak" lenni Isten parancsolatait tekintve. Van egy feleségem, akivel frigyre léptem — nem vagyok nyitott bármire is, ami lerombolhatná ezt a szövetséget.Az utolsó napokban az ördög a kompromisszumkötések által készíti elő az egyházat az egység üzenetének prédikálására. Szándékunkat lépésről lépésre meglágyítja, és apró engedményekre és kompromisszumokra bátorít, hogy a próba idején ott tudjon minket, ahol ő akar. Olvasd el Dániel 3. fejezetét az én értelmezésemben! Nabukondozor ezt mondta Sidráknak, Misáknak és Abednégónak:

"Tehát nem hajoltatok meg előttem? Megmondom, mi lesz: Nem akarlak elveszíteni titeket, mert jó munkások vagytok. Adok még egy esélyt és a csapat még egyszer eljátssza a zenét. Talán másfajta zenét akartok? Ha meghalljátok a hangot, le kell borulnotok előttem."

Dániel és társai nem voltak hajlandóak engedni.

A három héber fiatal határozottan megmondta a királynak, ne vesztegesse rájuk az idejét.

"Felelt Sidrák, Misák és Abednégó, és mondták a királynak: Ó, Nabukodonozor! Nem szükség erre felelnünk néked. Imé, a mi Istenünk, akit mi szolgálunk, ki tud minket szabadítani az égő, tüzes kemencéből, és a te kezedből is, ó, király, kiszabadít minket. De ha nem tenné is, legyen tudtodra, ó, király, hogy mi a te isteneidnek nem szolgálunk, és az arany állóképet, amelyet felállíttattál, nem imádjuk!" (Dn 3:16-18)

Még akkor sem tárgyaltak, amikor az ördög támadta őket. A kísértő az engedetlenség után inkább holtan látna, mintsem mártírként, mivel ezzel diadalmas példává lennél másoknak. De ha meghalsz ebben a világban Isten szavának a megtartójaként, akkor a jövőben élni fogsz. Ezért ma

a legkisebb dologban is hűségesnek kell lennünk.

Nem gondoljuk, hogy a ránk váró kis próbák most élet-halál kérdést jelentenének. Ha nem tudjuk megszámolni az aprópénzt, akkor sosem fogjuk megérteni a nagyobb címleteket. Valahányszor kiegyezünk és alkalmazkodunk a jelentéktelen dolgokhoz, amikor nem lebeg a fejünk felett halálos fenyegetés, mit teszünk akkor, ha börtön vagy halál fenyeget?

ATTILA
Ötletgazda
Légy bátor! Állj meg!


Ezeket olvastad már?

EGY MÉRET, AMI MINDENKIRE JÓ

AZ EGYENES ÖSVÉNY

NE KÖSS ALKUT A BŰNNEL!