MEG KELL-E VÁLTOZNUNK?

Isten azt mondja a vámszedőnek, hogy "megbocsáttattak a bűneid". Ettől vajon más ember lesz? Egy szempontból bizonyosan: bűnösként jött, hogy alázatosan megálljon Isten előtt, és most Krisztus igazságának öltözetében megy haza.De a nagyobb kérdés ez: másként viselkedik-e most, amikor tudja, hogy megigazíttatott?
Szilárdan hiszem, hogy ha igazán kegyelmet nyertél, határozott változás mutatkozik majd a viselkedésedben. A Lélek gyümölcse megnyilatkozik benned. Képzeld csak el, hogy Pilátus valamilyen okból azt mondja a katonáinak: "Az egyik latrot szabadon akarom engedni." A katonák kiválasztják azt, akinek Krisztus azt mondta, hogy a feltámadás napján beléphet a mennybe. Kihúzzák a szögeket, bekötözik a kezeit és a lábait, és így meggyógyul. Persze mindig magán viseli a hegeket, de él. Megváltozott volna? Vagy visszatér a bűneihez, amelyek miatt fogságban volt, mielőtt Krisztus ingyen megbocsátott neki?

Ha szándékosan visszatér a korábbi bűneihez, igaznak tartanád a hitét a kereszten? Csak azért kérdezem, mert számomra a valódi megigazulásról a megmentett ember magatartása tanúskodik.

Ha igazán kegyelmet nyertél, határozott változás mutatkozik majd a viselkedésedben.

Ne hidd el azt a hazugságot, hogy keresztényeknek sohasem szabad jó cselekedetekről beszélni, mert ettől törvényeskedők lesznek. A Biblia tele van apostolokkal és prófétákkal, akik arról beszélnek, mennyire fontosak a jó cselekedetek már ebben a világban. Nem bűn jót tenni - nem rossz, ha felhagyunk a bűnnel.

"Hasonlóképpen a jó cselekedetek is nyilvánvalók, és amelyek másképpen vannak, azok sem titkolhatók el." (1Tim 5:25)

Az ige itt azt mondja, hogy a megváltottak tettei nyilvánvalóak, mert ők jók. Egy megváltott embert a gyümölcseiről ismerhetsz fel! Az ige is azt ismétli,

"hogy jót tegyenek, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben" (1Tim 6:18).

ATTILA
Ötletgazda
Jakab kijelentése Hogyan lehet elindulni a szekérrel?


Ezeket olvastad már?

MIT JELENT A MEGIGAZULÁS?

JAKAB KIJELENTÉSE

MIRE ELÉG AZ INGYEN AJÁNDÉK?