Utoljára módosítva: 2017. 12. 22.

Ajándék film || Felhívás, március

A FOCISTA KÖVETENDŐ PÉLDÁJA.

Juan Mata, a Manchester United futballistája fizetésének az egy százalékát jótékony célra fordítja. Célja, hogy a világ szegényebb régióiban gyerekeket támogasson, akikből aztán futballista válhat, vagy legalább kiszakadhatnak a reménytelenségből.
Erről a The Players Tribune nevű neves oldalon írt, ahol sportolók írnak nagyszerű pillanatokról, az életükről, gondolataikról.

Juan Mata a Chelsea 2012-es Bajnokok Ligája-győzelmén keresztül mutatja be, hogy a futball világa mennyire csodálatos (a Bayern ellen hátrányban sem adták fel a döntőben, és sikerült egyenlíteniük, majd tizenegyesekkel nyerniük), és hogy mennyire sokszínű: abban a csapatban volt cseh, szerb, ghánai, portugál, spanyol, angol és elefántcsontparti.

Juan Mata, a Manchester United futballistája gyerekeknek segít vagyonából

Mata szerencsésnek tartja magát, amiért támogató közegbe született, ott volt a családja is, és most szeretné, ha minél több futballista csatlakozna kezdeményezéséhez, és fizetésük egy százalékát felajánlanák a szegény régiókban született gyerekek megsegítésére. Azt írta:

Elindítok valamit, ami, remélem,
megváltoztatja a világot, még ha csak kicsiben is.

Mindez tökéletesen érthető is abban az időben, amikor soha nem látott mennyiségű pénz mozog a futballban, elég csak a nyár rekordigazolásaira gondolni.

Értékelés: 6.3/10 (9 szavazat alapján)

Forrás: index.hu
Szeretném támogatni a nicelife küldetését!

Ezeket olvastad már?

MEGKÖNNYEZETT TALÁLKOZÁS 102 ÉVESEN

AZ ORVOS, AKI NEVETÉSSEL GYÓGYÍT

SZÜZESSÉG A HÁZASSÁGIG


HIRDETÉS HELYE:

Ne maradj le semmiről! Kedveld facebook oldalunkat: