Utoljára módosítva: 2018. 08. 31.

Legyél te is VIP tag, és élvezd az előnyöket!

AZ IZRAELI FILMSZTÁR ÉS A HOLOKAUSZT.

Az izraeli filmsztár, Gal Gadot - aki az egyik legnépszerűbb szuperhős film, a Wonder Woman főszerepét játszotta - elmesélte, hogy milyen megindító volt a Holokauszt Emléknapon megnézni a holokauszt túlélő nagyapjával készített videót, akinek családját Auschwitzban megölték.
Az Instagram oldalon közzétett bejegyzésében Gadot leírta, hogy az előző éjszaka éppen a nagyapjáról készített fotókat keresett – mindhiába-, amikor az asszisztense másnap reggel, amikor munkába indult volna átküldött neki egy, a nagypapájáról szóló videót.

"Az asszisztensemnek fogalma sem volt róla, hogy Holokauszt Emléknap van és nem tudta, hogy egész éjjel fotót kerestem nagypapámról, illetve rólunk." - írta Gadot. "Nem voltam meglepve. Nagypapának a halála óta is helye van az életemben, gyakran felbukkan, gyakran üzen. Nem lepődtem meg, de elsírtam magam." mondta a nagyapjáról, Abraham Weiss-ről.

"Bár megjárta a földi poklot, elvesztette a teljes családját Auschwitzban, ő mégis úgy döntött, hogy hinni fog a jóban." - tette hozzá Gadot. "Hiányzol, saba (nagypapa), szeretlek."- írta bejegyzésében, melyben a nagypapa szót héberül írta.

Hiányzol, saba (nagypapa), szeretlek!

Gadot azt mondta, hogy a videón, amelyet korábban nem látott, könnyekben tört ki. "Valahányszor rá gondolok, minden alkalommal eszembe jut, hogy fel kell lépjünk a megkülönböztetés minden formája ellen, bárhol is vagyunk a világban!"

Minden évben a varsói gettófelkelés évfordulóján tartják meg Izraelben a Holokauszt és a hősiesség emléknapját, amelyen a Soá hatmillió zsidó áldozatára emlékeznek. Egy interjúban Gadot beszélt arról, hogy nagyapja milyen nagy hatással volt rá. "Az egész családját meggyilkolták - ez egyszerűen felfoghatatlan." - mondta Gadot Weissről.

"Nagyon nagy hatással volt rám. A sok szörnyűség után, amit látott, olyan volt, mint egy sérült madár, de a reményt és pozitív hozzáállást soha nem adta fel, és tele volt szeretettel, ami az Ige szerint is a legfontosabb. Milyen jó lenne, ha ilyen értékrenddel és hozzáállással élnénk mi is a mindennapjainkat. Egészen más generáció nőne fel, akiknek a szívük és az eszük is a helyén lenne."- mondta az interjúban.

Támogatom a nicelife küldetését, hogy fennmaradjon!
Fordította: N. I.| Forrás: assistnews.net

Ezeket olvastad már?

APU ELFELEJTI

A SZERETET TELEPÍTÉSE

A KÁVÉSZEMEK TÖRTÉNETEHIRDETÉS HELYE:Ne maradj le semmiről! Kedveld facebook oldalunkat: