7 ÉVES, JÁTÉKGYŰJTÉST TART

Sophia Novotny, egy 7 éves kislány, aki elvesztette otthonát a kaliforniai tűzvészben; játékgyűjtést tart a rászoruló gyerekeknek.Egy kislány, aki nemrég mindenét elvesztette a napokban történt kaliforniai tűzvészben, azt az önzetlen döntést hozta, hogy játékgyűjtést szervezzen a rászoruló gyerekeknek. A 7 éves Sophia Novotny és családja a kevésbé ismert "Woolsey" tűz következtében vesztette el Agoura Hills-i otthonát, ami a Los Angelestől északra fekvő területen pusztított.

"Sophia nagyon hamar rájött arra, hogy mindenünk odalett." - mondta April Novotny, Sophia édesanyja az ABC-7-nek. Habár a tragédia elkeserítette a családot, a nem mindennapi kislány terveket kezdett szőni, hogyan segítsen azoknak a gyerekeknek, akiket érintett a katasztrófa.

"Aznap, mikor elvesztettük a házunkat, Sophia így szólt: "Vigyünk néhány játékot a többi gyereknek, akik elvesztették az otthonukat." - említette April. Vasárnap a másodikos kislány „Sophia Kívánságai” néven játékgyűjtést tartott Thousand Oaks-ban. Az esemény nagy sikernek bizonyult, és több száz játékot szállítottak ki a gyerekeknek, akik Sophiához hasonlóan mindenüket elvesztették a tűzben.

A játékgyűjtést, egy helyi vállalkozás, a RadNet együttműködésével valósították meg, ami több száz vendéget szervezett be, akik örömmel segítettek.

Elvesztették a házukat. Sophia sírás helyett játékgyűjtést szervezett a sorstársai számára.

A hálaadás és a karácsony közeledtével, Sophia elárulta, egyetlen célja volt a játékgyűjtés megszervezésével, hogy segítsen más gyerekeknek.

Tudom milyen érzés elveszíteni a dolgaidat" – mondta.

April a Facebookon köszönte meg mindazoknak, akik részt vettek a gyűjtésben:

"Köszönöm mindenkinek, aki segített Sophia ötletének megvalósításában!!! Olyan sok ember jött támogatni, adományozni vagy egyszerűen csak megölelni egymást. Ezek a gyerekek segíteni szeretnének és azt érezni, hogy valamire hatással lehetnek ebben a káoszban, amit életnek hívunk. Sophia ma már valamivel biztosabb a világban betöltött szerepe felől."

Sophia a Ventura megyei tűzoltóság figyelmét is felkeltette, akik egy Facebook bejegyzésben dicsérték a kis hölgy bátorságát és kedvességét:

"Sophia Novotny egy 7 éves kislány, aki nemrég mindenét elvesztette a Woolsey tűzvészben. Le volt sújtva, azonban sírás helyett játékgyűjtést szervezett a sorstársai számára. Kezdeményezése nemcsak hogy 4 családnak juttatott ajándékot közvetlenül, de több ezernyi játék gyűlt össze a szeretet-motiválta gyűjtőakcióban. Sophia egy csodálatos fiatal hölgy és büszkék vagyunk, hogy részt vehettünk egy igazán különleges dologban."

NÉMETH PATRÍCIA
Fordító

Ezeket olvastad már?

600 IRÁNIT JÉZUSHOZ VEZETETT

EGY MAGYAR AGYKUTATÓ ISTENRŐL

BOCSÁNAT A 20 ÉVVEL KORÁBBI LOPÁSÉRT