"A BIBLIA A TÖRTÉNELEM AJÁNDÉKA"

Egy Tennessee állambeli nonprofit szervezet, a Bible in the Schools (BITS) a közelmúltban 1,8 millió dolláros adományt nyújtott át a chattanoogai Hamilton County Public Schoolsnak (HCS) a 2020-2021-es megyei bibliatörténeti választható programjának költségtérítéseként.



A szervezet közel 100 éve biztosít bibliatörténeti választható kurzusokat Hamilton megye állami iskola diákjai számára. A szervezet jelenleg 29 állami iskolát és több ezer 6-12 osztályos diákot ér el.

"A 100. tanévhez közeledve megtiszteltetés számunkra, hogy átadhatjuk ezt az ajándékot a közoktatási intézményeinknek, mivel ez a közösség számos adományozójának szívét képviseli" - mondta Tom Glenn, a szervezet elnöke. "Az ilyen nagylelkűség sok fiatal élet számára teszi elérhetővé a bibliai történelem ajándékát". Az iskolakörzet 2021-ben a legmagasabb beiskolázási számokat regisztrálta: a megyében 19 006 diák választotta a bibliatörténeti kurzusokat, és minden negyedik diák érettségi kreditért bibliai kurzust végez.

Dr. Bryan Johnson, a Hamilton megyei iskolák szuperintendense elmondta, hogy a nagylelkű adomány kihívás elé állítja a diákokat, hogy megismerjék a Biblia történetét és szervezését. "Hamilton megye arra törekszik, hogy olyan diákok végezzenek, akik a jövőre nézve felkészültek a főiskolai és a karrierjükben való sikerre" - jegyezte meg Dr. Johnson. "A HCS a kritikus gondolkodással és a történelmileg gazdag beszélgetésekben való részvétellel arra készíti fel a diákokat, hogy globális gondolkodókká és felelős állampolgárokká váljanak."

Öt kurzust kínálnak a közép- és felső tagozatos tanulóknak. A hatodikosok a Teremtés könyvében a Teremtésről és az Özönvízről tanulnak, míg a hetedikesek a pusztában való vándorlásról és a Tízparancsolatról a Kivonulás könyvében. A nyolcadik osztályosok Jézus életét ismerik meg Lukács könyve alapján. A 9-12. osztályos tanulók az Ó- és Újszövetségi könyvekből kapnak áttekintést.

Egy Tennessee állambeli nonprofit szervezet, a Bible in the Schools (BITS) a közelmúltban 1,8 millió dolláros adományt nyújtott át


A diákok azt is megtudják, hogy mit mond a Biblia Isten és az ember természetéről, valamint a teremtés, a bűnbeesés és a megváltás bibliai áttekintését. "A bibliai történelem tanulmányozása állami iskoláinkban segít megalapozni és ráébreszteni a diákokat arra a gazdag kulturális nyomra, melyet a Biblia a történelemben hagyott, miközben reményt, értékeket és életre szóló tanulságokat kínál a diákoknak, melyek relevánsak azokban a nehéz kérdésekben, melyekkel naponta küzdenek" - mondta Cathy Scott, a szervezet elnöke. "Hiszünk abban, hogy a Biblia ismerete kulcsfontosságú eleme a sokoldalú oktatásnak, amely arra ösztönzi a diákokat, hogy ne csak passzív szemlélői, hanem aktív résztvevői legyenek a társadalomnak" - tette hozzá.

A bibliatörténeti órák egy 1980-as szövetségi bírósági döntés által meghatározott irányelvek szerint zajlanak, mely megerősíti, hogy a program Hamilton megye állami középiskoláiban törvényes és alkotmányos védelem alatt áll. A tananyag pedig összhangban van Tennessee oktatási minisztériumának tantervi előírásaival. Ezen kívül a bibliatörténeti választható tantárgyakat teljes egészében a közösségen belüli jótékonysági adományokból adományozzák az állami iskoláknak, ezért nem használják fel az emberek pénzét.

"A Hamilton megyei állami iskolai bibliatörténeti program a remény mindennapos éltetője ebben a közösségben, és sok elkötelezett partner nagylelkűségét tükrözi" - mondta Scott. "Köszönöm mindazoknak, akik nagylelkűen adakoztak, hogy a Hamilton megyei iskolákat egy olyan témával gazdagítsák, mely minden kulturális, társadalmi-gazdasági és faji korlátot átlép, miközben minden nap életeket menthet meg."