139 NAPOT TÖLTÖTT KÓRHÁZBAN, ISTENNEK AD HÁLÁT

A 2021. július végi házassági évfordulójuk alkalmából Diana Crouch és férje, a 37 éves Chris Crouch a texasi Kingwoodban lévő otthonukból Las Vegasba utaztak. Úgy indultak el, hogy jól érezzék magukat, de Diana az egész út során "nagyon erős fejfájástól" szenvedett, amit a terhesség korai tüneteinek tulajdonított.



Amikor azonban a pár hazaérkezett, Diana lázas lett. Mivel 18 hetes terhes volt, orvosi segítséget kért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a babája biztonságban lesz. Bár az orvosok kezdetben azt hitték, hogy Diana kiszáradt, és azt javasolták neki, hogy szedjen Tylenolt és növelje a vízfogyasztását, a terhes anya tünetei továbbra is fennálltak.

Diana korábban már túlélte a COVID-19-et komolyabb tünetek nélkül; így eszébe sem jutott, hogy a fejfájás és a láz ennek is betudható. A szülészorvosa azonban azt javasolta, hogy keresse fel a sürgősségi osztályt, és ott derült ki, hogy elkapta a COVID-19-et. A sürgősségi orvos kezdetben nem tartotta az esetét aggasztónak; ezért hazaküldte azzal az utasítással, hogy figyelje az oxigénszintjét, a pulzusát és a lázát.

Augusztus első hetére Diana állapota nem javult; ezért a házaspár visszatért a sürgősségire, ahol kiderült, hogy tüdőgyulladást kapott. A sürgősségi osztály a Texas Children's Pavilion for Womenbe küldte, ahol további kezelésekre küldték el. Az állapota tovább romlott. A terhessége és az a tény, hogy a baba még nem volt elég idős ahhoz, hogy az anyaméhen kívül életben maradjon, a kórháznak alaposan meg kellett fontolnia, hogyan kezelje az anyát, hogy megvédje őt és a babát.

A lélegeztetőgépektől kezdve a gyógyszeres kezelésen át az extrakorporális membrános oxigénkezelésig (ECMO), Diana orvosi csapata harcolt azért, hogy a legjobb kezelést válassza ki az egyedi helyzetének megfelelően. Több tényező miatt fennállt a vérrögök kialakulásának kockázata,

végül szívrohamot, három agyvérzést, többszörös rohamokat élt túl; a szívében kialakult egy lyuk, amely komplikációkat okozott, egy ideig kómában is volt.

Diana az ABC Newsnak elmondta: "Az utolsó dolog, amire emlékszem, hogy azt mondtam, nem akarom, hogy lélegeztetőgépre tegyenek, és hogy meghalhatok." Bár Diana nem sok mindenre emlékszik a kórházban töltött 139 napjából, férjére, családjára és a kórházi dolgozókra igen.

Hála Istennek a csodáért, hogy Diana 139 nap kórházi kezelés után életben maradt!


Chris Crouch az ABC Newsnak elmondta: "Ott kellett ülni és nézni, ahogy küzdött, és egyik sem volt könnyű". Chris és a főorvosuk, Cameron Dezfulian is Istennek tulajdonítják a gyógyulását.

Dezfulian kezelőorvos felidézi, hogy Diana férje még Diana szívrohama és több rohama után is reménykedett a hite és az Istenbe vetett bizalma által. Elmesélte: "Másnap reggel, emlékszem, ahogy bejött, és azt mondta: 'Tudom, hogy minden rendben lesz... Isten egyszerűen azt mondta nekem, hogy minden rendben lesz.' Mivel ezt mondta, és amennyire biztos volt benne, sokkal jobban éreztem magam."

Chris elmondta, hogy Dezfulian ezután imádkozott vele, és Istenre bízták a dolgot.

Gyülekezetek is imádkoztak értük, mint például a Family Worship Center élő istentiszteletén is. A nehézségek és a kilátástalannak tűnő helyzet ellenére a nő csodával határos módon olyan mértékben javult, hogy az orvosok képesek voltak császármetszést végezni. A baba, akit Dezfulian névre kereszteltek, három hetet töltött a kórházban, majd mind az anya, mind a baba, végül hazamehetett.

Dezfulian elmagyarázza, hogyan látja Diana 139 napját a kórházban, és hogyan élte túl a COVID-19-et: "Mind nekem, mind a szüleinek, és mindketten keresztények voltunk, és tényleg úgy éreztük, hogy ez csoda. Sokat imádkoztunk, és úgy éreztük, hogy Isten segít nekünk, mert ezekről a dolgokról nincs tankönyv. Nagyon nehéz döntéseket kellett hoznunk, amelyek könnyen rosszul is elsülhettek volna. És mégsem így történt."

Hála Istennek a csodáért, hogy Diana 139 nap kórházi kezelés után életben maradt!