20000 KERESZTSÉG A JORDÁN FOLYÓBAN

Több mint 20 000 keresztény zarándok érkezett megkeresztelkedni a Jordán folyónak ahhoz a részéhez, ahol Keresztelő János megkeresztelte Jézust. Úgy vélik sokan, hogy ez az a hely, ahol a zsidó nép átkelt az Ígéret földjére, és ahol Illés felemelkedett a mennybe.



Megemlékeztek az Epifánia, vagyis a Vízkereszt ünnepéről, amelyet a katolikusok és az ortodox keresztények tartanak, megünnepelve a Háromkirályok (napkeleti bölcsek) Jézus Krisztusnál tett látogatását, amikor is a bölcsek által a pogányokhoz is eljutott a Megváltó születésének örömhíre, ahogy azt a Szentírás megjósolta.

A keresztény zarándokok szombaton és vasárnap számos szertartáson vettek részt a Qasr al-Yahud keresztelőhelyen, a Jordán folyónál. Ez a keresztények egyik legszentebb helyszíne, és hívők ezrei jönnek ide minden évben, hogy a keresztségükön keresztül kijelentsék Jézusba vetett hitüket.

Öt keresztény felekezet tagjai tartották meg keresztelési ceremóniájukat a Jordán folyónál, melyet követően a kopt és az örmény keresztények szerveznek rendezvényeket ugyanezen a helyen.

”A helyi hatóságok sok erőfeszítést tettek azért, hogy felkészüljenek ezekre a fontos ünnepségekre, amelyek célja, hogy megőrizzék a vallás és az imádat szabadságát minden keresztény felekezet számára. Az ünnepségeknek köszönhetően a turizmus jelentősen növekszik, a gazdaság fellendülése mellett, amelyért igen hálásak az itt élők. Ezúton kívánunk áldott ünneplést minden ide látogatónak!”- mondta Eran Gross alezredes.

A keresztelkedési helytől nem messze található a "Kolostorok földje", egy 250 hektáros terület, melynek látogatása évek óta korlátozva van a zarándokok számára, mert ott a korábbi háborúk és fegyveres konfliktusok során számos aknamező maradt hátra, veszélyessé téve a helyet. A Kolostorok földje egy olyan terület, ahol igyekeznek a Jordán folyó mentén elhagyatottan álló kolostorokat és templomokat eredeti állapotukban megőrizni, különösen azért, mert ezek olyan épületek, amelyekről a Biblia is említést tesz.

Öt keresztény felekezet tagjai tartották meg keresztelési ceremóniájukat a Jordán folyónál


Reuven Rivlin, Izrael elnöke decemberben a keresztény vezetőknek elmondta, hogy a Kolostorok földje újra látogatható lesz, miután az összes taposóaknát az idei évben felszámolják.

"2020-ban befejezzük az összes akna felszedését a Kolostorok földjén. A Szentföldre tartó keresztény zarándokok száma évről-évre növekszik. 2019-ben csaknem 900 000 zarándok látogatott el a Kolostorok földjének környékére. Keményen dolgozunk azon, hogy 2020 végére befejezzük az egész terület fejlesztését."- nyilatkozta az elnök.

Rivlin felhívta a zsidók és a keresztények figyelmét is, hogy tiszteljék egymást és tartózkodjanak az antiszemita és a keresztényellenes megnyilvánulásoktól.

"Ahogyan a zsidóellenes előítéletek nem méltók a keresztényekhez, úgy a keresztényellenes megnyilvánulások sem elfogadhatók a zsidók részéről. Újra el kell köteleznünk magunkat a gyűlölet, a harag és erőszak elleni küzdelemben a jeruzsálemi vallási közösségek között és a Szentföld teljes területén. Sajnos ebben az évben ismét számos keresztényt megöltek a Közel-Keleten hitük miatt. Jeruzsálemnek példát kell mutatnia a vallások közötti béke és összhang terén!"- mondta a vezető politikus.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.