A MEG NEM SZÜLETETT ÉLET VÉDELME

Alabama állam képviselői 2018. november 7-én szavaztak azon alkotmánymódosítás elfogadásáról, amely elismeri a meg nem született élet szentségét.



Az alkotmánymódosítás "elismeri a meg nem született élet szentségét, és kimondja, hogy tisztelni kell a meg nem született gyermekek jogait", világossá téve, hogy nincs alkotmányos jog az abortuszra.

A módosítás kiterjeszti a még meg nem született magzatokra vonatkozóan is azokat a jogokat, melyek az élve született gyermek törvényes jogai is. A módosítás kimondja és megerősíti, hogy ennek az államnak a közrendje elismeri és támogatja a meg nem született élet szentségét és a meg nem született gyermekek jogait, minden eszközzel támogatja az élethez való jogot és nem engedélyezi az abortusz államilag történő finanszírozását.

"A legmagasabb szinten akarjuk biztosítani, hogy nincs jog az abortuszra." - mondta az egyik szenátor.

Az alkotmánymódosítás elismeri a meg nem született élet szentségét


"Tekintettel arra, hogy az abortuszpolitikát közvetlenül befolyásolhatjuk, tennünk kell azért, hogy a még meg nem született gyermekeknek is védjük a jogait." - mondta Kristan Hawkins, a Gyermekek jogainak védelméért szervezet elnöke, akinek a kezdeményezésére kezdték el tárgyalni az abortusz korlátozásának lehetőségét.

Alabama ezzel egyidőben azt is megszavazta, hogy engedélyezzék a Tízparancsolat megjelenítését az állami ingatlanokban, valamint a közpénzből épült épületekben.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.