MUZULMÁN ÉS KERESZTÉNY GYEREKEK EGYÜTT IMÁDKOZNAK

Muzulmán és keresztény gyerekek gyűlnek össze Aleppoban, Szíriában, hogy együtt imádkozzanak a konfliktus megszünéséért, ami egyre több életet olt ki.



A ChristianToday.com jelentése szerint a rövidéletű tűzszünetet bombatámadás törte meg. Több mint 190 ember vesztette életét mintegy 2 nap alatt. Több ezren a városba rekedtek, és a készleteik is apadnak. A muzulmán és keresztény gyerekek összegyűlnek, könyörögve a világ vezetőiért, hogy vessenek véget ennek a konfliktusnak. Imádkozni fognak az országukért is közösen.

"Mindenek felett imádkozni fognak, a társaikért is" - mondta Marayati érsek, a helyi, aleppoi örmény katolikus egyház vezetője.

"Bízunk abban, hogy a gyerekek imája erősebb a miénknél."

Nyomasztó fotók és videók bukkantak fel gyerekekről, akiket maguk alá temettek a törmelékek, és gyerekekről, akik ásták ki őket a romok alól. Az aleppoi háború, a szíriai polgárháború részeként már 2012 óta folyik. "Újabb vér fog folyni, ha a két harcoló fél mögötti nagyhatalmak nem döntenek úgy, hogy valóban véget vessenek ennek a piszkos háborúnak," - mondta Marayati.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.