AZ ATEISTA PANASZ UTÁN BEFEJEZETT KARÁCSONYI PROGRAM

Kansas egyik középiskolája úgy döntött, hogy befejezi a részvételét egy népszerű karácsonyi programban, mely játékokat, tanszereket és higiéniai termékeket gyűjt a rászoruló gyermekek számára, miután egy ateista szervezet közölte az iskolával, hogy az ilyen erőfeszítés teljességgel alkotmányellenes.



A Kansasában, Prattban található Liberty Middle School részt vett az Operation Christmas Child misszióban, mely a Christian nonprofit Samaritan's Purse, egy Franklin Graham által vezetett nemzetközi segélyügynökség éves programja volt. A cipősdobozokat ajándékokkal töltik meg, és a jótékonysági szervezet kiosztja világszerte a gyermekek számára. Az ajándékok mellett

kaptak egy kis füzetet, mely Jézus Krisztus evangéliumi üzenetéről szól.

A hónap elején a wisconsini székhelyű Freedom from Religion Foundation (FFRF) értesítette a Pratt iskolai körzet felügyelőjét, hogy az érintett munkatárs panaszt tett nekik a középiskola karácsonyi projektje miatt. "A kerületnek fel kell függesztenie az Operation Christmas Child akcióban való részvételt, vagy bármilyen más, a kereszténységet előmozdító tevékenységet, például a reggeli bejelentések során vallási utalásokat tartalmazott" - mondta az FFRF november 3-i levelükben.

"Míg dicséretes, hogy egy állami iskola önkéntes munkával és jótékonysági szervezeteknek adományozva elősegíti a diákok közösségben való részvételét, az iskola nem használhatja ezt a célt arra, hogy egy vallási küldetéssel rendelkező vallási szervezetet finanszírozzon" - írta levelében az FFRF.

Az 1978-ban alapított FFRF állítása szerint országszerte 33 000 tagot képvisel. Tagjait "szabad gondolkodóként (ateisták és agnosztikusok)" írja le. November 7-én Tony Helfrich felügyelő válaszolt a csoportnak, és azt írta, hogy a körzet beszünteti hallgatói részvételét az Operation Christmas Child akcióban.

"Minden doboz alkalom arra, hogy Jézus Krisztus evangéliuma eljusson egy gyermekhez."


Ezen kívül az FFRF levelében azt is állította, hogy az iskola egyik igazgatója elősegítette a kereszténységet, és meghívta a diákokat, hogy vegyenek részt az éves "See You at the Pole" rendezvényen. "A kerületi munkatársakat arra is utasítani kell, hogy semmilyen módon ne vegyenek részt olyan vallási eseményeken, ne népszerűsítsék, és ne támogassák, mint a 'See You at the Pole' "- írta az FFRF.

Ez nem az első alkalom, hogy egy ateista szervezet megcélozza az Operation Christmas Child műveletet. 2016-ban az American Humanist Association szövetségi pert indított Denverben, hogy megakadályozza a coloradói diákokat abban, hogy karácsonyi ajándékdobozokat állítsanak össze rászoruló gyermekek számára. A szervezet 2013-ban a dél-karolinai iskolákban is küzdött a programmal.

Az 1993-ban alapított Samaritan's Purse több mint 178 millió cipősdoboz-ajándékot gyűjtött és osztott szét gyermekeknek 160 országban - olvasható az Operation Christmas Child honlapján. Amint arról a CBN News tavaly novemberben beszámolt, egy lány 8 éves korában saját cipős dobozos klubot alapított. 19 évesen Evilyn Pinnow klubja ünnepelte a 10.000. cipősdobozát.

2012-ben az Operation Christmas Child felkérte Pinnow-t, hogy juttassa el a szervezet 100 milliomodik cipősdobozát egy Dominikai Köztársaságbeli lánynak. "Minden doboz alkalom arra, hogy Jézus Krisztus evangéliuma eljusson egy gyermekhez. Arról szól, hogy világszerte elmondják a gyermekeknek és családjaiknak, hogy Isten szereti őket. Isten nem felejtette el őket" - nyilatkozta Franklin Graham.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.