NOÉ BÁRKÁJÁNAK ÉLETHŰ MÁSA

Egy holland milliomos megépítette Noé bárkájának tökéletes mását. Johan Huibers a Bibliában szereplő leírás alapján építette a hajót, még arra is figyelt, hogy Bibliában használt ősi könyök mértékegységet használja (egy könyök 44,5 centiméter).



A hajó 2012 decemberében nyílt meg a közönségnek, a holland Dordrecht város kikötőjében található, a Merwede folyó partján. Hossza háromszáz könyök (137 méter), szélessége ötven könyök (21 méter), magassága harminc könyök (14 méter). A hajó Biblia múzeumként működik majd, életnagyságú állatszobrokat és élő madarakat tett bele.

"Valami olyasmit szerettünk volna építeni, ami segít elmagyarázni a Bibliát", magyarázta Hiubers.

Huibersnek nem ez az első bárkája, az első változatot 2004-ben építette és turistákat szállított vele a város csatornáin. A mostani, jóval nagyobb bárkát 2008-ban kezdte el építeni. Terve még 1992-ben fogalmazódott meg benne, egy éjszaka azt álmodta, hogy az Északi-tenger elönti Hollandia tengerszint alatt fekvő részeit. "Következő nap vettem egy könyvet Noé bárkájáról, majd azt mondtam a gyerekeimnek, hogy ezt fogjuk megépíteni".


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.