A BEJRÚTI TÚLÉLŐ MENYASSZONY HÁLÁJA

A libanoni Bejrút központjában egy 29 éves menyasszonyról és gyönyörű ruhájáról készítettek éppen videófelvételt, amikor a nemrégiben a város kikötőjében történt hatalmas robbanás dobta földre a nőt, amely legalább 135 ember életét követelte és több ezreket sebesített meg.



Israa Seblani videója futótűzként terjedt a közösségi médiában. Megmenekülése után interjút készítettek vele, melyben megköszönte Istennek, hogy megvédte őt és szeretteit. "Nagyon sok kár van, sok ember meghalt és megsebesült. De ránk tekintett az Úr, a férjemre, a családomra, a fotósra: sértetlenül megmenekültünk! Köszönöm Istennek, hogy megóvott minket!" - mondta Seblani. "Nagyon áldottnak érzem magam és ráadásul a történtek ellenére is megőrizhetem ennek az alkalomnak az örömét, még ha ünnepelni nem is tudtunk."

Seblani egyébként az Egyesült Államokban dolgozik orvosként, a robbanáskor azonnal a közelben lévő sérültek segítségére sietett és megvizsgálta őket, mielőtt biztonságosabb helyre menekült volna Bejrút központi részéről, a Saifi térről. Egy nappal később ő és férje, a 34 éves Ahmad Subeih, Bejrútban dolgozó üzletember, még mindig próbálták feldolgozni az eseményeket.

Megmenekülése után interjút készítettek vele, melyben megköszönte Istennek, hogy megvédte őt és szeretteit


"Két hétig a lehető legnagyobb intenzitással készültem a nagy napomra, és olyan boldog voltam, mint minden más lány, aki az esküvőjét várja. A szüleim örültek, hogy fehér ruhában látnak engem és igazi hercegnőnek fogok kinézni!" - mondta Seblani az interjúban. "Hogy mi történt a robbanás idején? Arra nincs szó. Sokkot kaptam és csak azon gondolkodtam, mi történt, meghalok vagy már meghaltam?" - mondta Seblani.

A közzétett felvételen épp a menyasszony ruhájáról készít felvételt a fotós, amikor bekövetkezik a robbanás. A háttérben összetört üvegek láthatók, és az esküvői ünnepségre előkészített, majd hátrahagyott bankettasztalon lévő összetörött virágok vannak. Subeih azt nyilatkozta, hogy hamarosan visszatér a robbanás miatt megrongálódott szállodába, hogy holmijait és az útlevelét visszaszerezze. "A szálloda látványa hihetetlen volt" - mondta. Subehih továbbra is az amerikai vízumra vár, amely lehetővé teszi, hogy feleségéhez csatlakozhasson az Egyesült Államokba. Seblani szereti Libanont, de a robbanás után végképp úgy érzi, hogy nincs maradása az országban.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.