EMLÉKHARANG A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY ÁLDOZATIÉRT

A Washingtoni Nemzeti Székesegyház harangja 500-szor kondult meg egy ünnepi megemlékezés alkalmával, emlékezve a koronavírusban elhunyt amerikaiakra. A különböző vallási személyek imádságos szívvel vettek részt az azt követő istentiszteleten.



"Legyen az Úr a mi támaszunk és vigaszunk ebben a gyásszal teli időszakban. Legyen erős a hitünk, hogy meglássuk a halál után az örök életet. Folytassuk csendes reménységben a földi életünket Jézus Krisztusban, a mi Megváltó Urunkban bízva. Ámen." - így imádkozott Jan Naylor Cope tiszteletes.

A székesegyház a közösségi oldalon közzétett videó alatti nyilatkozatában ez állt: "Ez a gesztus nem pótolja az elvesztett embereket, de reméljük, hogy segít mindenki számára meggyászolni ennek a járványnak az áldozatait."

A székesegyház emlékharangja rendszeresen szól az Egyesült Államokban elhunyt amerikaiakért. "Kimászni ebből a járvány okozta siralomvölgyből és mélységből borzasztó nehéz." - mondta Randolph Marshall Hollerith tiszteletes.

A Washingtoni Nemzeti Székesegyház harangja 500-szor kondult meg, emlékezve a koronavírusban elhunyt amerikaiakra


"Belefáradtunk ebbe a sok harangszóba. Nem akarnánk tovább harangozni, nem akarunk több életet elveszíteni. Nem akarjuk, hogy ebbe a helyzetbe beletörődve normális legyen a szeretteink elvesztése."- jelentette ki Hollerith. Eközben Biden elnök nyilatkozatot adott ki és egy perces csenddel emlékeztek a járvány során elhunyt több mint 500 000 életért.

"Hinnünk kell, hogy újra mosolyogni fogunk. Isten kegyelméből fogunk még látni és élvezni napsütéses napokat. Újra meg kell tanulnunk örülni. Isten áldjon meg mindenkit, különösen azokat, akik elvesztettek valakit. Isten áldjon." - áll az amerikai elnök nyilatkozatában.

A harangszóval egyidőben több százan gyűltek össze a székesegyház épületénél, hogy imádkozzanak a járvány áldozatainak hozzátartozóiért. "Azt hiszem, az életünk már nem lesz ugyanaz többé, de folytatnunk kell a mindennapokat és hinnünk kell, hogy ezekből a veszteségekből is győztesen hoz ki minket az Úr. Bíznunk kell abban, hogy minden a javukra van azoknak, akik Krisztus szeretik." - mondta Hollerith tiszteletes.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.