NŐ A KERESZTÉNYEK SZÁMA ÉSZAK-KOREÁBAN

A Nyitott Ajtók Keresztény Mozgalom 2017-es felmérése szerint a világon Észak-Koreában a legsúlyosabb és a legkegyetlenebb a keresztényüldözés, azonban a szélsőséges és embertelen üldöztetések ellenére a keresztények száma folyamatosan növekszik.



Kim Chung-seong el tudott szökni Észak-Koreából, mielőtt kivégezték volna hite miatt, jelenleg Dél-Koreában él és ott folytat missziós tevékenységet. "Amitől az észak-koreai rezsim a leginkább tart, hogy az Evangélium egyre inkább és szélesebb körben terjed és ismertté válik. "- mondta Kim Chung-seong a Világ Üldözött Keresztényeinek Védelméért elnevezésű konferencián, Washingtonban, D.C.-ben.

"Azért akarják minden áron megakadályozni az Evangélium terjedését, mert az maga az igazság és az élet. Az Úr beszéde világosság az éjszakában, ragyogás a sötétségben."

"A kormány továbbra is mindent meg fog tenni, hogy megakadályozza az Evangélium terjedését Észak-Koreában, azonban nyilvánvaló, hogy senki nem tudja megállítani a fény, a világosság terjedését." - mondta.

Az észak-koreai keresztények gyakran kénytelenek titkolni hitüket a kormány előtt, és néha saját családjuk előtt is, hogy elkerüljék az üldöztetést. Mindenhol megfigyelők vannak, mindenkit lehallgatnak, így a keresztényeknek óvatosnak kell lenniük, nehogy észrevegyék,

amint imádkoznak vagy az Urat dicsőítik.

Az uralkodó Kim család imádatát minden állampolgárra ráerőltetik, és azok, akik nem tesznek ennek eleget – beleértve a keresztényeket is - letartóztatják, bebörtönzik, megkínozzák vagy megölik. Az elfogott keresztény családokat börtönbe zárják, majd kemény munkatáborokba küldik őket, ahol évente rengetegen halnak meg a kínzástól, a verésektől, a túlhajszoltságtól és az éhségtől. A halottak számát pontosan senki nem is tudja és nem is tudhatja. Néhányaknak sikerül Kínán keresztül Dél-Koreába menekülni, kockáztatva, hogy ha elkapják őket, azonnal kivégzik vagy halálra kínozzák őket."- mondta Kim Chung-seong.

De mindezek ellenére már közel 40.000 keresztény van Észak-Koreában. Kim missziójának egyik célja, hogy az evangéliumi üzenet minél több módon és formában közvetíthesse az ott élők számára, és bátorítsa honfitársait nehéz helyzetükben.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.