"FOGADJUK EL KERESZTÉNY TESTVÉRI SZERETETBŐL A VAKCINÁT"

Két közismert evangéliumi vezető arra bátorítja a keresztényeket, hogy utasítsák el az összeesküvés elméleteket és fogadják el a COVID-19 vakcinát, mely 'összhangban van az életpárti etikával' és Isten egy számunkra nyújtott kegyelmének jele.



Russel D. Moore és Walter Kim egy rovatban közösen írtak a Washington Postba, melyben az oltással kapcsolatos evangéliumi bizonytalanságot is megvitatták. Moore elnöke a Déli Baptista Egyezmény Etika,- és Vallásszabadsági Bizottságának, míg Kim az Evangélikusok Nemzeti Szövetségének elnöke.

"A vakcina egy ok a keresztényeknek, hogy ünnepeljenek és dicsőítsék Istent", írta Moore és Kim: "A Biblia az orvoslásról, mint Isteni kegyelemről beszél, melyet bár ember fedezett fel, de Isten adta neki. Pál apostol bort írt fel Timóteus gyomor betegségére (1Tim 5:23), valószínűleg felismerte a bor fertőtlenítő hatását, mely jó a gyomor helyreállítására és megelőzi a vérhas kialakulását. Az oltás is hasonlóképpen egy megelőző eszköz, leszámítva, hogy itt nem egy ember védelméről beszélünk, hanem az egész társadaloméról."

A beoltottság által úgy vélik, a keresztények "aktívan tehetnek majd mindazért, amiért imádkoztak- templomok tele emberekkel, ölelések a templomi előtérben, és közös hangos éneklése a himnuszoknak, melyeket úgy szeretünk."

Moore és Kim továbbá megemlítik a jellemző aggodalmakat a vakcináról, melyek némely evangélikus fejében megfordultak. Az oltások, amint írták, nem 'abortusz általi sejtekből' vannak. Bár nem említettek egy konkrét vakcinát sem, a Pfizer és Moderna vakcinát "etikailag kétségbevonhatatlannak" nevezte az életpárti Charlotte Lozier Intézmény.

Az Amerikai Egyesült Államok előző országvezetés alelnökének a beoltása Covid-19 vakcinával


"Egyetértünk abban Ferenc Pápával és a különböző vallású vezető bioetikusokkal, hogy ezen vakcinák használata nem csak összefér az életpárti etikával, hanem egyenesen ez maga az élet védelme- főleg az idősek és veszélyeztetett immunrendszerűek esetében", írja Moore és Kim.

A két vezető az összeesküvés elméleteket is elutasította
"Páran vakcina elleni aktivisták üzeneteit találták email fiókjaikban és egyéb oldalakon, melyekben vad és megalapozatlan állításokat tettek a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban.", írták. "Mások még ezeknél is bizarabb állítást olvastak, mely szerint Bill Gates azon van, hogy a véráramunkba kerüljön a Jelenések Könyvének szörnye. Ennek eredménye, hogy gyakran azok is, akik alapból nem adnak az összeesküvés elméletekre, a sok riasztó hír miatt arra jutnak, hogy jobb elővigyázatosnak lenni a vakcinákkal. Elvégre a legtöbb ember nem rendelkezik olyan orvosi tudással, hogy megcáfolja az összes beáramló, téves állítást."

"Azonban ezek az elméletek közel sincsenek a valósághoz", írták. "Sőt, ezek közül soknak ugyanaz a forrása, mely korábban azt állította, hogy a koronavírus terjedése csupán egy álhír, vagy rosszabb, egy kormány által megtervezett megtévesztés ilyen-olyan célból. Ezen források szerint a koronavírusban nem halnak meg többen, mint egy egyszerű influenzában, vagy hogy az elnöki választások után nem hallunk többet e vírusról, a távolságtartásról vagy a maszkokról. Ezen állítások hamisnak bizonyultak és a vakcinákról adott sötét hírek úgyszintén."

Az oltás által, úgy vélik, a felebaráti szeretetünk mutathatjuk ki
"Kifejezhetjük a felebaráti szeretetünket - főleg a betegek és idősek felé - azáltal, hogy visszaszorítjuk annak lehetőségét, hogy tudtunk nélkül átadjuk a számukra halálos vírust", írják.

"Jézus idejében az emberek a háztetőn vették a bátorságot, hogy legjobb esetben hülyének nézik őket, legrosszabb esetben pedig beszakad alattuk a tető. De szerették a barátjukat és el akarták juttatni Jézushoz. Nem kell kötelet fonnunk, sem feltépni a tetőcserepeket, hogy szeressük testvéreinket és felebarátainkat. Annyit kérnek tőlünk, hogy oltassuk be magunkat."


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.