A KERESZTÉNY GEOLÓGUS MEGNYERT CSATÁJA

A National Park Service végül beleegyezett abba, miszerint megengedje egy keresztény geológusnak, hogy kutatás céljából sziklamintát gyűjtsön a Grand Canyonból.



Andrew Snelling, aki Ph. D. a geológia területén a Sydney-i Egyetemen, négy évig próbálkozott, hogy engedélyt kapjon az anyagminta gyűjtésére. A Park Service csak azután egyezett bele, miután az Alliance Defending Freedom ügyvédei szövetségi pert indítottak.

"Amikor egy kormány megtagadja az engedélyezést, hogy egy keresztény geológus egyszerűen információt gyűjtsön, mert a nézete eltér, az aláássa a tudományt, és sérti a törvényt"
– mondta Gary McCaleb, Snelling egyik ügyvédje.

A Park Service tisztviselői kezdetben megtagadták Snelling kérését, miután több más kutatóra kérte a javaslatát. Leszólták a fiatal Föld teremtéséről alkotott véleményét és hitét, és azt mondták, hogy hiányzott a megfelelő tudományos igazolványa is. Snelling a Creation Science Foundation geológiai szóvivőjeként és a Answers Research Journal főszerkesztőjeként szolgált. Mindkét szervezet kapcsolatban áll a Válasz a Genezisben szervezettel, amely egy keresztény apologetikai szervezet, amely támogatja a teremtés fiatal földi nézetét.

A vezetők nem engedélyezték Snelling kutatását, mert nem rendelkezett "hiteles tudományos eredménnyel". De Snelling és a jogi csapata fenntartotta a tagadást, és a késedelem vallási megkülönböztetést jelentett.

Keresztény geológusként nehéz csatát kellett megvívnia


Az ADF hivatalos panaszára adott válaszában a Park Service elismerte, hogy Snelling javaslata "jól megállapított a módszerrel, amely hasonló vagy azonos a szabályos tudományos gyakorlattal". Michael Kitchen, az ADF szövetséges ügyvédje megjegyzést tett a kormánynak, hogy olyan megoldást találjon, amely mindenki számára előnyös.

"A tudósoknak lehetővé kell tenni, hogy kutatást folytassanak, elméletet állítsanak fel, és független következtetést vonhassanak le, anélkül, hogy a kormány meggátolná az adatokhoz való hozzáférést a kutatók vallási hite miatt."

Snellingnek augusztus 6-án engedélyezték, hogy köveket gyűjtsön egy folyami kirándulás alkalmával. A négyéves várakozás ellenére, a Park Service képviselői megtagadták a jogsértést, miszerint ők nem követtek el semmilyen hibát.

"Az adminisztratív engedély kiadása nem jelenti azt, hogy az NPS elfogadta a hibát, és nem jelent precedenst az adminisztratív engedély jövőbeli kiadására" – mondta egy szóvivő a The Atlantic-nek.

Bár Snelling legfrissebb kutatási kérelme nagy figyelmet keltett, ez nem az első alkalom, hogy anyagmintát gyűjt a Grand Canyonból. Snelling 1992 óta több mint 30 folyami kirándulást szervezett geológiai tolmácsként a Grand Canyonon.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.