A TISZTASÁGOT VÉDŐ FILM SZTÁRJA

Szóban támadták többször is, mert várt a szexszel házasságig. Most egy hihetetlenül tisztaságot védő film sztárja.



Moriah Peters tudja, milyen a tisztaság mellett kiállni. Mikor a díjnyertes színésznő a 2010-es American Idol meghallgatásán volt, kritizálták elhatározásáért, miszerint házasságig tartogatja első csókját. Egy vitafórum nevezetes tagjának szavait idézi Peters: "Szerintem megpróbálsz tökéletes lenni. Ki kéne menned a világba és elkövetned néhány hibát." Más azt tanácsolta neki, menjen el szórakozni és csókoljon meg egy fiút, mert attól sokkal "szexibbnek" fogja magát érezni.

"Ez volt az a rész, ahol Isten becsukta az ajtót a show-ban való további részvételem előtt" – mondja Peters. Ahogyan otthagyta a válogatót, ezt mondta Istennek: "Miért töltöttem öt hónapot negyedévesként azzal, hogy ezért a versenyért imádkozzak, miközben tanulhattam volna a záróvizsgákra?!"

Egy csodálatos példa, hogy a most már házas Moriah Peters a Because of Grácia (Kegyelem által) c. filmben szerepel, mely négy végzős gimnazistáról szól. A tinik különböző nézetei a szexualitásról átformálja az életüket.

Életet, tisztaságot védő vitáknak ad hangot a film.

"Én játszom Gráciá-t (jelentése: kegyelem) a filmben" – meséli Peters az Upliftv-nek. "Egy nagyon erős, központi karakter. Egy lány, tele hittel. De, amit igazán szeretek benne, hogy a jelleme kitűnően tükrözi a nevét."

"Egy lány, tele hittel. De, amit igazán szeretek benne, hogy a jelleme kitűnően tükrözi a nevét"


A szeptemberben megjelenő film a Life Fest filmfesztiválon két díjat is nyert. A film a "G faktor" nevű játék alapján készült Tom Simes író és rendező által. A Saskatchewan-i Saskatoon-ban született Simes 27 évig tanított egy gimnáziumban, és ott volt szemtanúja annak, ahogyan keresztény gyermekeket egyre inkább megvezetett a világi humanizmus.

"Úgy éreztem, hogy ezek a diákok egyre inkább titkos, elrejtett keresztényekké válnak," – meséli az Upliftv-nek Simes. "Így egy olyan történetet akartam megalkotni, amely valóságosan az ő helyzetükről szól, felemelheti őket és segíthet nekik kiállni hitük mellett."

A történet egy céltudatos, de bizonytalan fiú, Chase Morgan (Chris Massoglia) köré épül, akinek életét Grácia, az Eastglenn Gimnázium legújabb diákja formálja át. Grácia meggyőződéseit próbára teszi tanára (Owen Presland-White producer szerepében), az ellenkező oldalt képviselő "népszerű lányokat" a néző pedig fel tudja ismerni saját gimnazista éveiből is. Az iskola igazgatójának szerepét John Schneider, a Hazárd megye lordjai c. film által ismertté vált színész játssza.

A Hollywood Reporter szerint a filmet az ArtAffects Entertainment által adják ki, mely Mel Gibson Passió c. filmjét is a mozikba hozta egész USA-ban. A cég alapítói, Daniel és Margo Lange a "Because of Gráciát" 20 piacon tervezik kiadni, majd kiterjeszteni. "Jelentőségteljes filmeket szeretnénk csak kiadni, amelyeknek jó üzenetei vannak. Grácia egy kis film, de úgy gondolom, rengeteg embert megérinthet." – mesélte Margo Lange a Hollywood Reporter-nek.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.