A MEGHALT NŐ APJÁNAK ÜZENETE

2017 augusztusában egy 32 éves nő meghalt és 19-en megsérültek egy tüntetésen Charlottesville-ben, Virginia államban. A csoport az ugyanazon helyen tüntető fajgyűlölők ellen vonult, elítélve a szélsőjobboldali, rasszista nézeteiket.



A tüntetés során egy autó nagy sebességgel belehajtott a csoportba, egy személy azonnal meghalt, többen megsérültek. Az elgázolt 32 éves nőt Heather Heyernek hívták. Ügyvédjelölt volt, szenvedélyes, kedves nőként ismerték, aki mindig is a jogfosztott személyek védelméért, az esélyegyenlőségért és az egyenlő jogokért küzdött.

A tragikus eseményt követően Heyer apja, Mark Heyer egy videointerjúban beszélt lánya haláláról és Isten szeretetéről, amely elfedezi a bűnöket.

"A lányom erős nő volt, aki szenvedélyesen küzdött az egyenlő jogokért, segítette a szükségben lévőket és együtt harcolt az elnyomottakkal. Nem képmutatásból tette, hanem őszintén és teljes szívből." - mondta az édesapa.

Az édesapa elmondta, hogy büszke volt a lányára, akinek mindig helyén volt a szíve


Mark nem dühös James Alex Fields Jr.-ra, a lánya gyilkosára. Megbocsátott neki, tiszta szívből. "A gyűlöletre nem lehet gyűlölet a válaszom. A gyűlöletet megbocsátással és szeretettel kell felváltanunk. Ha nem ezt tenném, akkor hiába halt volna meg Jézus a kereszten és értelmetlen lenne a lányom halála is."

"Az embereknek fel kell hagyniuk a gyűlölködéssel és meg kell megbocsátaniuk egymásnak. Én megbocsátottam annak a férfinak, aki ezt tette. Nem tudnék ennél jobbat és többet tenni a magam és mindnyájunk érdekében. Csak arra tudok gondolni, amit Jézus mondott a kereszten:

"Atyám, bocsáss meg neki, mert nem tudják, mit cselekszenek."

Az Úr tudja, mi miért történik, Ő egyengeti az utunkat és ez engem békességgel tölt el. Mindent a javunkra fordít, így hiszem, hogy továbbra is gondot visel rám és a családomra."

Az édesapa elmondta, hogy büszke volt a lányára, akinek mindig helyén volt a szíve és helyes dolgokért küzdött. Azt mondta, Heather célja az volt, hogy meggyőződésének megfelelően, békésen, szeretetben és szívből éljen.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.